Liverpool Coutinho Firmino

Liverpool behöver poäng mot Southampton

Liverpool behöver hålla undan Manchester-klubbarna som ligger strax under Liverpool med en match mindre spelad.

 

 

Det finns inga tre självklara poäng för Liverpool

När det väl fungerar för Liverpool så ser det väldigt bra ut och man fullkomligen kör över motståndet, och man undrar hur de inte är med och utmanar om första platsen. Men så kommer dessa kallsupar mot bottengäng som Burnley, Crystal Palace, Swansea med flera. Självklara tre poäng på pappret men långt ifrån när det kommer till kritan. Kommer Southampton bli ännu ett av dessa lag som tar poäng av Liverpool?

Liverpool har haft svårt mot Southampton och har inte tagit tre poäng sen februari 2015. Såhär ser de fem senaste mötena ut:

  • Ligacupen LFC 0 – 1 SFC
  • Ligacupen SFC 1 – 0 LFC
  • Ligan SFC 0-0 LFC
  • Ligan SFC 3-2 LFC
  • Ligacupen SFC 1-6 LFC

 

Southampton har jobbigt spelschema

Nu kommer Southampton på besök och de har tekniskt sett inget att spela för förutom att behålla sin placering då många andra lag ligger på snarlika poäng. Laget har haft ett tufft spelschema då man hade först Manchester City och därefter Chelsea som motståndare vilket resulterade i noll poäng. Nu senast kryssade man mot Hull som försöker hålla sig kvar i Premier League med näbbar och klor.

 

Skador och frågetecken

Liverpool: Coutinho fick gå ut i matchen mot Watford, men det ryktas om att han ska kunna spela. Adam Lallana är tillbaka och är en viktig del i Klopps lagbygge. En annan viktig spelare som tyvärr är skadad är Sadio Mané som har varit en av Liverpools bästa spelare under säsongen. Han skadade sig i matchen mot Everton i början på april och kommer missa resten av säsongen. Henderson är fortsatt borta.

Southampton: För Saints är det fortsatta bekymmer för anfallaren Charlie Austin som haft problem med axeln sen i vintras. Talangfulle backen Virgil van Dijk, som för övrigt jagas av storklubbar, missar även han matchen på grund av en fotledsskada som han dragits med sen i januari.

Spela på Premier League på 888sport

888sport