AIK Henok Goitom

AIK hälsar på i Halmstad

Trögt, AIK

AIK har inte imponerat i säsongsinledningen och ligger för närvarande på en niondeplats med åtta poäng på sex matcher. Det beror i stor grad på att man inte lyckats värva in en bra nog anfallare till en annars rätt skaplig trupp. Henok Goitom är bra, men han fick ingen försäsong och tränare Rikard Norling pratar om att han ska vara i sitt fulla slag någon gång i höst. När man antagligen är avhakad från guldstriden. Övriga anfallsbesättningen består av Eero Markkanen och de två flopparna Denni Avdic och Sulejman Krpic. Man vill verkligen förstå tankegångarna när man skulle värva anfallare, då herrarna på topp mäter följande: Goitom 189 cm, Avdic 190 cm, Markkanen 197 cm och Krpic 187 cm. Inget ont om långa anfallare, men bredd någon?

I AIKs senaste match tog de emot Gif Sundsvall på Friends Arena i en match som på förhand ska vara tre poäng till Solnaklubben. Ren kuriosa: oddset på AIK-seger låg ungefär på 1.30 i odds. Men Giffarna gjorde det bra och vägrade bjuda upp till dans medan AIK frustrerat inte kunde göra någonting konstruktivt i dödläget som uppstod.

 

Halmstad harvar vidare

Halmstad inledde i premiären med att vinna med 1-0 mot det på förhand tippade topplaget Östersund, vilket är enda trepoängaren hittills. HBK har tagit kryss mot J-Södra och AFC. Man har åkt på torskar som mot Malmö FF, och man blev rånad på poäng då Djurgården lyckades få en straff i slutminuterna, trots att man gjorde det bra för att stänga ner Djurgården. Nu senast mot krislaget Kalmar åkte man på ostoppbara två drömmål på Guldfågeln i en annars blek match från båda sidor.

Matchen som kommer

Känslan är att det blir en rätt gnuggig och hafsig match som den hemma mot Djurgården då det mesta för Halmstad gick ut på att vara jobbiga och pressa i mittzon och försöka hitta ytor längs kanterna. AIK har sett helt okej ut rent spelmässigt men de har ingen avslutare i bra form som kan göra det där sista avgörande jobbet.

Spela på Allsvenskan hos SuperLenny

SuperLenny

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.