Malmö FF

Svenska Cupen: Malmö går för segern i Svenska Cupen – Möter Östersunds FK i semifinal på lördag

Äntligen är det Onsdag, vilket i sin tur betyder att veckan vänder. Nu börjar det också dra ihop sig för Semifinal i Svenska Cupen. Malmö FF spelar för första gången i år borta mot ett allsvenskt motstånd. Å det är itne vilket motstånd som helst, Det är nämligen Östersunds FK som står för motståndet. Laget utan historia, riktiga supportrar, riktig fotbollsplan, ja listan kan göras lång. Dock ska Östersund ha beröm för deras fina insats mot Arsenal för ett par veckor sedan. Man lyckades slå Gunners med 2-1 på Emirates, vilket gjort att flera spelare ryktas vara heta på transfermarknaden. Så med andra ord är det inte många månader kvar innan Östersund FK försvinner, lika snabbt som de uppkom.

Toto2 LOGO

Malmö Inledde kvartsfinalmötet mot ”Sillstryparna från sveriges skithål”, även kallat IFK Göteborg. Deltagargänget har haft några riktigt tuffa år bakom sig och allt mer har supportrarna även slutat att bry sig om blåvitt. Men vem kan egentligen anklaga dessa förvirrade supportrar.

Hur som helst så slutade matchen mellan Malmö FF – IFK Göteborg 1-0, vilket var ett otroligt pinsamt resultat ur ett himmelsblått perspektiv. Trots att man ägde matchen totalt så slutade matchen med en uddamålsvinst. Denna gång var det Lasse Nielsen som lyckades stånga sig fram och nicka in 1-0 i den första halvleken. Matchen var således aldrig riktigt spännande. Det enda som var ovisst i lördagens match var egentligen om IFK Göteborgs supportrar skulle skämma ut sig eller inte.

Läget inför Lördag

Malmö FF fick under måndagen beskedet att Andreas Vindheim drabbat av en mindre knäskada. Det betyder att han kommer att missa några veckor, vilket givetvis är ett avbräck för di blåe. Norrmannen har varit otroligt stark under inledning och visat goda kvalitéer med sin högerfot.

Under lördagen förväntas Malmö ställa upp med följande lag:

Johan Dahlin

Eric Larsson – Lasse Nielsen – Rasmus Bengtsson – Behrang Safari

Oskar Lewicki

Sören Rieks – Fouad Bachirou – Arnor Traustasson

Alexander Jeremejeff – Carlos Strandberg

Analys inför semifinalen

Det gäller för Di blåes del att man fortsätter hitta ut till kanterna för att kunna göra inläggen där Malmö är så vassa. Man har även lagt större delen av försäsongen på sitt presspel, vilket stundtals varit en fröjd att skåda. Dessutom passar det bra inför lördagens match, eftersom det tveklöst kommer bli en av de tuffare matcherna i år. Trots att malmö kan anses vara underdogs här med tanke på bortaplan och plast, så bör man, med kvalitéerna som laget besitter, kunna ro hem detta relativt enkelt.

Matcherna mot Östersund har genom åren varit en riktig rysare, mycket tack vare Fouad Bachirou som fullkomligt ägt mittfältet. Nu är förändringen den att bachirou inte spelar för tramslaget längre. Nu är han nämligen himmelsblå, då nu & föralltid.

LIDE GYTT!

Vill du spela på någon av matcherna i Svenska Cupen, eller någon av matcherna som spelas runt vår fantastiska jord, så rekommenderar vi dig att göra det hos Toto2. Just nu dubblar Toto2 din första insättning upp till 500 kronor. Lycka till!

Hämta din bonus hos Toto2 här!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.