göteborg djurgården

Målsnålt stormöte mellan Göteborg och Djurgården

Två av allsvenskans formstarkaste lag ställs mot varandra på Gamla Ullevi ikväll. Det är sista matchen i första omgången efter landslagsuppehållet. Djurgården går in med inställningen att vid vinst så börjar avståndet till MFF krympa rejält medan IFK vill fortsätta sin fina streak och få häng på sista Europaplatsen.

Två formstarka lag

Göteborg hade länge en katastrofal säsong men efter tränarbytet har änglarna fått upp ångan. IFK har fem matcher utan förlust med vinsten mot Landvetter i svenska cupen. Dessutom har senast matcherna varit mot topplag som AIK, Häcken, Elfsborg och serieledande MFF. Djurgården är också i bra form och huserar på tredje plats i tabellen. Förutom den olycksamma förlusten mot MFF har DIF sex raka matcher utan förlust. Dessutom är fem av dessa vinster och det enda poängtappet kom mot AIK. Med tanke på att det är orealistiskt att räkna med att Djurgården ska vinna ett derby får poängen ses som något positivt.

Hämta bonus

Tunga avbräck för båda lagen

Djurgården har tunga pjäser borta på grund av avstängningar och skador. Kevin Walker, Jonas Olsson och Aliou Badji är alla borta på grund av gula och röda kort. Marcus Hansson, Besard Sabovic och Oscar Jonsson är också otillgängliga på grund av skador. Göteborg har varit snällare och har ingen borta på grund av kort men fyra spelare saknas på grund av skador. Thomas Rogne, Patrik Karlsson Lagemyr, Bejamin Yapi Zalo och Sam Adekugbe får följa matchen från läktaren. Djurgårdens avbräck är naturligtvis betydligt tuffare och alla tre avstängda spelare hade med största sannolikhet startat matchen om de varit tillgängliga.

Speltips: Under 2,5 mål

Djurgårdens senaste matcher har varit ganska målsnåla och när man idag ställs mot ett tufft motstånd kommer man få svårt att hitta nätet. Göteborg gjorde visserligen två mål borta mot MFF senast men Malmöförsvaret har svajat och det säger nästan mer om Malmös formsvacka än om Göteborgs anfallsvapen. Tror på en målsnål match med under 2,5 mål. Oddset 1,9 hos Scandibet känns taget.

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,9
Bookie: Scandibet

 

Scandibet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.