Real Madrid gick om Atletico

ladda ned

Det var upplagt för en dramatisk omgång i La Liga. Med bara två återstående omgångar och ett poäng som skiljer ettan Barcelona och trean Real Madrid kunde allt hända. Samtidigt var det en spännande bottenstrid där fyra lag hade 35 poäng och bara ett lag hade inget att spela för. Det var Levante som med sina 29 poäng var nästan omöjligt att ta upp sig. Barcelona och Atletico hade lika många poäng men inbördesmöten var till Barcelonas fördel.

Väntat resultat i Barcelona-derbyt

Barcelona mötte Espanyol på Camp Nou och det kändes verkligen inför matchen att det var derby som väntade för dagen. Barcelona som saknade Claudio Bravo startade med Marc Ter Stegen i mål annars var det exakt samma tio spelare som har startat på sistone som fick chansen igen. Barcelona tog tag i taktpinnen direkt och började med sig sedvanliga sidorullande. Espanyol visade precis hur man hade tänkt spela, tufft för att förstöra Barcelonas spel. Det dröjde inte länge innan domaren var tvungen att visa det gula kortet. Under första halvlek delade han ut fyra gula samtliga var till Espanyolspelare. Barcelona skulle utnyttja det tuffa spelet efter att Messi fått en frispark rätt utanför straffområdet. Messi tog frisparken och satte den precis under ribban, målvakten var helt chanslös. Första halvlek slutade 1-0 och i andra halvlek så skulle Barcelona bjuda oss på en riktig show. Rakitic vinner bollen någon meter utanför Espanyols straffområde. Passade Messi som på två tillslag hittade en djupledslöpande Suarez. Luis Suarez tog emot bollen och sköt den i mål. Inte så mycket senare slog Suarez till om på nytt. Efter en perfekt slagen hörna av Neymar kunde Suarez nicka in bollen enkelt. Dock visade reprisen att Suarez knuffade iväg Espanyol försvararen och domaren borde ha blåst för frispark istället. 4-0 kom i slutet av andra halvlek, Neymar slog en boll där han försökte hitta Rafinha men målvakten hinner ut. Men lyckas inte greppa bollen utan tappar ut den istället till Rafinha som enkelt sätter bollen i mål. 5-0 kom genom Neymar, Suarez kom loss på högerkanten och hittade Neymar med en perfekt avvägd boll, brassen behövde bara peta in bollen. Matchen slutade 5-0 och Barcelona fortsätter att leda La Liga.

Atletico Madrid tappade viktiga poäng

Atletico Madrid skulle möta bottenlaget Levante. På förhand var det den enklast matchen för topp tre lagen. Efter en tuff match i tisdags mot Bayern Munchen valde Diego Simeone att vila Godin, Griezmann och Carrasco. Det skulle visa sig till en början ett smart beslut. För det tog Atletico två minuter att ta ledningen, målet stod Fernando Torres för och spanjoren gjorde dessutom sitt 10:e ligamål för säsongen. En ny milstolpe för den annars kända målsumparen. Men med halvtimmen spelade chockade Levante hela Spanien och specifikt Diego Simeone när laget kvitterade. I halvlek valde Simeone att byta in Girezmann och Carrasco. Men båda spelarna kunde inte leda laget till tre poäng. Istället var det Levante som tog ledningen i 90:e minuten. Guiseppe Rossi gjorde 2-1 målet och förstörde Diego Simeones dröm om en dubbel.

Tuff match på Mestalla

Real Madrid tog emot Valencia på Santiago Bernabue. Zidane tvingades till att ändra mycket från matchen mot City i onsdags på grund av skador. Keylor Navas skadade sig och Casilla fick ersätta målvakten. Carvajal, Modric och Bale var också skadade och Zidane gav James Rodriguez chansen att från start igen. Colombianen har inte haft en bra säsong och fått nöta bänk för det mesta. På topp återfanns Karim Benzema som missade matchen mot City. Det var en händelserik match som innehöll det mesta. Real Madrid tog ledningen via Cristiano Ronaldo. Anfallaren tog sig förbi sin försvarare och placerade bollen lågt vid andra stolpen, alldeles för långt bort för Diego Alves i Valencia målet. Man skulle hinna utöka ledningen innan första halvlek skulle ta slut. Benzema fick bollen i ett bra läge och drog till ett skott som Alves räddade. Returen hamnade på en Realspelare som hittade Benzema igen som enkelt petade in bollen. Dock var Benzema offside i båda lägena där han fick bollen. Men domaren missade tragiskt nog båda lägena och det blev 2-0 till Real Madrid. I andra halvlek skulle Valencia komma tillbaka genom Rodrigo. Men hoppet om en comeback krossades kort därefter. För Cristiano Ronaldo såg till att Real skulle få in 3-1 målet strax efter Valencias reducering. Men Valencia fick lite luft under vingarna när man ännu en gång reducerade. Men Rodrigo drog på sig ett rött kort och man kunde inte använda energin rätt med en man mindre. Real vann tillslut med 3-2 och gick om Atletico Madrid och är nu på andraplats. Arbeloa fick hoppa in och spela sin sista match på Santiago Bernabue. Fansen hyllade honom ordentligt och gav honom det avsked man tyckte han förtjänade.

Nästa söndag spelas sista omgången av La Liga. Real Madrid måste vinna för att kunna ha en chans att vinna ligan. Lyckas man inte vinna så kan Barcelona förlora och fortfarande vinna ligan. Därför kommer det bli såklart en spännande ligaavslutning. Real möter Deportivo och Barcelona spelar mot Granada som säkrade kontraktet i denna förgående ligaomgång och har inget att spela om.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.