Skadeskjutet Dortmund möter Sporting

Thomas Thuchel

Avboka myskvällen med flickvännen, ring in polarna, lägg ölen på kylning och vässa stämbanden. Champions League är tillbaka och vi kan återigen få njuta av fotboll i världsklass ackompanjerat av en vrålande Glenn Strömberg i bakgrunden. Klockan 20.45 är det avspark på 8 olika spelplatser där möten som Sporting – Dortmund och Lyon – Juventus sticker ut som kvällens stora höjdpunkter. Spel på samtliga matcher hittar du hos ComeOn!

 

Sporting Lissabon – Borussia Dortmund | Avspark 20.45

Det är ett minst sagt skadedrabbat Dortmund som kommer på besök till den portugisiska västkusten. Marco Reus, Erik Durm, André Schürrle och Raphael Guerreiro är bara några utav namnen som kommer att testas sent inför kvällens match. Favoritskapet i matchen hänger mycket på vilken startelva Thomas Tuchel kan skrapa ihop.

Sporting parkerar för tillfället på en tredjeplats i den portugisiska ligan, strax bakom de båda storlagen SL Benfica och FC Porto. Hemma på Estadio Jose Alvalade är man som alltid mycket svårslagna och har denna säsong 4 raka segrar ligan med en målskillnad på 11-3.

Comeon

Adrien Silva är den enda skadan att ta hänsyn till i hemmalägret för tillfället. Man går in till matchen med förhoppningar om att kunna störa ett skadeskjutet Dortmund och på så sätt ge sig själva en bra chans till avancemang. Vinst ikväll för Sporting skulle innebära att man klättrar upp på 6 poäng inför returen i Tyskland om dryga två veckor.

Att tippa en vinnare i kvällens match är svårt med tanke på alla frågetecken kring Borussia Dortmund. Skulle spelare som Marco Reus och Raphael Guerreiro komma tilll start så kan det vara läge att kolla in den raka 2:an till fina 2.15 i odds. Om det visar sig att skadeläget är så illa som det talats om inför så kan istället spelet på hemmalaget vara ett bättre alternativ till höga 3.45 i odds.

Hitta kvällens spel hos ComeOn!