Tour de France 2019

Speltips med högsta odds inför Tour de France 2019

Då var det dags för den 106:e upplagan av det klassiska Tour de France med odds och speltips. Ett av de tre allra största loppen i cykelvärlden. Årets upplaga blir lite speciell då ”Grand Départ”, loppets första start, kommer att gå av stapeln i Belgien. Detta för att fira mästerskapens första vinnare för 50 år sedan, belgaren Eddy Merckx. En annan rolig grej som kommer att uppmärksammas i årets upplaga är 100-års jubileet av den gula ledartröjan, en av de mest ikoniska symbolerna som funnits för en sport. Det kommer att finnas en unikt designad ledartröja för varje dag under loppet och varje tröjas drag kommer på något sätt att härstamma från Tour de France historia. Den första tröjan kommer exempelvis porträttera Atomium i Bryssel och sen fortsätter det exempelvis med porträtt av Bernard Hinault, Eddy Merckx, Jacques Anquetil and Miguel Indurain. De två sista etapperna kommer att ha avbildningar av Triumfbågen och Champs-Elysées. På tal om Eddy merckx så är han även den som har burit den gula ledartröjan flest etapper av alla, hela 96 stycken och totalt 111 dagar.

Banan kommer i stort sett vara oförändrad från förra året och all action startar den sjätte juni. Det finns dock en hel del man kan diskutera från förra året som kan komma att påverka årets upplaga. Exempelvis var den stora favoriten 2018 Chris Froome, som inte riktigt lyckades pricka formen. Efter några vitala misstag var oddsen så pass dåliga på att Froome skulle missa en pallplacering att det inte var värt att spela på. Han lyckades emellertid reda upp situationen och passerade Primoz Roglic i de sista loppen. Lagkamraten Geraint Thomas gick och vann hela Tour de France vilket verkligen shockade förståsigpåarna men även öppnade upp för debatt om Thomas nu ska överta Froomes ledarposition i stallet.

Trots oddssättarnas favoriter, Porte, Nairo Quintana, och Mikel Landa, till att utmana Froome så var det faktiskt Tom Dumoulin som slutade tvåa. Sedan dess har många fått lära sig sina läxor om vad Tour de France handlar om och en hel del unga cyklister har skaffat sig mer erfarenhet. Flera lag har ändrat sina träningsmetoder och bytt ut lagmedlemmar. Årets tävling kommer att bli väldigt annorlunda och det krävs noggrann research för att veta var och hur man ska investera sina pengar vid betting på Tour de France 2019.

Lägg ditt odds på Tour de France hos Bet365

Speltips inför Tour de France 2019

Tour de France ses av många som den tyngsta och mest prestigefulla tävlingen av alla. Det är också den tävling som får mest uppmärksamhet och är mest populär av cykel-tävlingar. Tävlingen attraherar inte bara världens bästa cyklister utan även de största spelmarknaderna. Eftersom det är världens mest prestigefulla cykeltävling så är det en favorit för förståsigpåarna att spela på och diskutera kring.

Då Doumolin och Froome fallit bort har oddsen skakats om en hel del. Vid den här tiden förra året var det absolut ingen som backade Thomas och se vad han åstadkom, frågan är om han kan göra samma sak med oddsen på sin sida. Med tanke på maktvakuumet i Team Ineos och hur svaga resultat Thomas producerat hitintills i år är det upplagt för skräll. En stark utmanare är Bernal, som gick in och vann Tour de Suisse efter att Thomas kraschat.

Just nu kan vi spela Thomas som vinnare till oddset 3,80 och att sluta som topp tre till 2,00 på Unibet. På samma sida kan vi spela Bernal till 2,70 som vinnare eller 1,72 som topp tre.

En tävling som brukar vara en bra värdemätare för att välja en vinnare är Critérium du Dauphiné. Denna vanns av Jakob Fuglsang vilket gör honom till en av favoriterna. Fuglsang har haft sitt bästa år någonsin och backat av Astana kommer han vara med i täten hela vägen. På Unibet kan vi spela Fuglsang som vinnare till oddset 6,00 och som topp tre till 2,40.

Adam Yates har haft ett väldigt bra år fram tills den här månaden. Han hade den gula ledartröjan under Critérium du Dauphiné men gav upp tävlingen sista dagen och hänvisade till magproblem. Magproblem borde inte vara något jätteproblem och han lär vara tillbaka slagkraftig till Tour de France. Yates minus är att han brukar underprestera vid sämre väderförhållanden. Det går att spela Yates som slutvinnare på Unibet till 13,00 pengarna medan en topp tre placering kan spelas till 3,75.

Jakob Fuglsang cyklar in först på Champs Elysees

Just nu måste vi därför rekommendera Jakob Fuglsang som vinnare. Han är den enda av favoriterna som har en fantastisk säsong samtidigt som hans lag, Astana, har haft ett mycket bra år. Om vi ska gå in på vinnande lag så är Team Ineos såklart favorit med 1,75. Närmaste konkurrenter är Astana Pro Team till 5,50, Movistar Team till 7,00 samt Mitchelton-Scott Team till 8,00.

Lite andra tips som kan ges innan loppet dragit igång är att Adam Yates slår Geraint Thomas i bergsduellen, här är Yates stark och kan kommer vilja fortsätta ta för sig i bergspartier. Spelas till oddset 1,72 på bwin. Bergströjan totalt lär tillfalla bergsfavoriten Julian Alapphilippe, vilket kan spelas till 2,62 på Bet365. Favoriten till att bli bästa ungdomscyklist ligger såklart hos totalfavoriten Bernal, men det finns en utmanare i Enric Mas Nicolau. Bernal ger 1,36 och Nicolau ger 3,75 på Bet365. Dekan även spelas H2H men där blir oddsen lägre. Det blir intressant att se om Bernal håller för pressen och det går att försäkra sig lite om det inte skulle bli så. På bwin kan man spela på att Bernal inte blir den bästa åkaren i Team Ineos, där bland annat Thomas huserar. Att Bernal inte blir bäst placerad i Ineos ger 2,00, det vill säga att vem som helst i laget kan komma före totalt.

Vi placerar vårt spel på Fuglsang hos Unibet

Förra året var vinstmarginal från tvåan till Thomas en minut och 51 sekunder. Året innan var det endast 54 sekunder från Froome ner till Uran och 2016 vann Froome med mer än fyra minuter ner till Bardet. I år är startfältet så pass jämt att vi spelar på att vinstmarginalen kommer att vara under en minut, vilket spelas på Unibet till 2,10. En annan intressant sak att hålla koll på är kampen om den gröna tröjan (poängtröjan). Peter Sagan (Bora–Hansgrohe) är tillbaka för att försvara sin titel och kommer att försöka slå Erik Zabels rekord med sex vinster. Just nu ligger Sagan på samma som Zabel efter att ha vunnit sex av de sju senaste tävlingarna. 2017 misslyckades han då han blev diskvalificerad efter ett kontroversiellt domarbeslut. Sagan känns som ett ganska säkert kort och det går att spela honom i flera H2H för poäng via bwin. Oddsen ligger runt 1,18-1,30 och det är bara att välja och vraka.

Årets största lopp är snart här och vi är en hel del som sitter och väntar på att Tour de France ska dra igång. Utan den fyrfaldiga mästaren Froome känns det som ett öppet race och det kan vara bra för alla spelare att reka vara etapp för sig innan man gör något förhastat. Det kommer förmodligen vara enklare än att förutse en totalvinnare. Hur kommer kemin fungera mellan Thomas och Bernal, vem kommer ta för sig mest och hur kommer resterande lagmedlemmar i Ineros reagera på eventuella spänningar?

Vilken härlig tävling vi har framför oss nu!

Historia och statistik över Tour de France

Nedan går vi över vinnarna av Tour De France ända tillbak till 1957!

Mesta vinnare historiskt Tour de France

Vinster Cyklist År
5 Jacques Anquetil(Frankrike) 1957, 1961, 1962, 1963, 1964
 5 Eddy Merckx(Belgien) 1969, 1970, 1971, 1972, 1974
 5 Bernard Hinault(Frankrike) 1978, 1979, 1981, 1982, 1985
 5 Miguel Indurain(Spanien) 1991, 1992, 1993, 1994, 1995
4 Chris Froome(Storbritannien) 2013, 2015, 2016, 2017
3 Philippe Thys(Belgien) 1913, 1914, 1920
 3 Louison Bobet(Frankrike) 1953, 1954, 1955
 3 Greg LeMond(USA) 1986, 1989, 1990

Tidigare vinnare 10-talet

Under 10-talet har tävlingen dominerats av Chris Froome, Storbritannien och Team Sky.

År Land Cyklist Lag
2010 Luxemburg Andy Schleck Team Saxo Bank
2011 Australien Cadel Evans BMC Racing Team
2012 Storbritannien Bradley Wiggins Team Sky
2013 Storbritannien Chris Froome Team Sky
2014 Italien Vincenzo Nebali Astana
2015 Storbritannien Chris Froome Team Sky
2016 Storbritannien Chris Froome Team Sky
2017 Storbritannien Chris Froome Team Sky
2018 Storbritannien Geraint Thomas Team Sky

Svenska framgångar

Den svensk som deltagit flest gånger på touren är Sven Åke Nilsson. Han körde fem gånger och gjorde sitt sista framträdande 1982. Magnus Bäckstedt har startat sju gånger men bara lyckats avsluta två lopp, det sista 2008. Bäckstedt är dock den enda svensken som har vunnit en etapp i Tour de France, den mellan La Chaux de Fonds och Autun 1998. Den bästa totalplaceringen en svensk har åstadkommit är en tredjeplats. Det gjordes av Gösta Pettersson 1970.

Årets upplaga och deltagare

Tour de France 2019 kommer att bestå av 21 etapper och 22 lag som tävlar mot varandra. När vi kollar på deltagarna och jämför oddsen så ser det ut som att slutsegern kommer att stå mellan förra årets vinnare Geraint Thomas, Jakob Fuglsang eller Egan Bernal. Dessa tre är de enda som har under 10,00 i odds att vinna tävlingen samtidigt som de är de enda tre som har under 3,00 att sluta som topp tre i tävlingen. Förra årets tvåa och trea Tom Dumoulin (Team Sunweb) och Chris Froome (Team Ineos) kommer inte att delta i årets upplaga. Froome blev skadad och fick flera frakturer efter sin krasch i Critérium du Dauphiné. Dumoulin har dragit på sig en knäskada som redan tvingat honom att avstå Giro d’Italia.

Geraint Thomas har i sin karriär både cyklat bana och landsväg, och är som sagt titelhållare i Tour de France. Han har även vunnit två OS-guld och tre VM-guld. I sitt nuvarande stall Team Ineos (tidigare Team Sky 2010-2019) startade Thomas som en ”domestique” till Chris Froome men har sakta men säkert blivit en av de viktigaste åkarna i laget. Thomas är även den första walesaren att vinna touren.

Jakob Fuglsang är en före detta mountainbike-cyklist som bland annat har vunnit U-23 VM. Han tävlar för UCI Worldteam Astana, en koalition av statsägda företag från Kazakstan. Tidigare har han slutat sjua i Tour de France och Fuglsang har vunnit en del andra tävlingar, exempelvis Liège-Bastogne-Liège, Critérium du Dauphiné, Danmark Rundt, Tour de Luxembourg, Tour of Austria och Tour of Slovenia.

Egan Bernal kör precis som Thomas för UCI Worldteam Team Ineos. 22-åringen är från Colombia och slog igenom 2017 efter att ha vunnit Tour de l’Avenir, varefter han blev värvad av dåvarande Team Sky. Han har en bakgrund inom mountainbike och spås en lysande framtid av sitt lag och cykelvärlden, frågan är om han är redo för att ta hem en stor tävling som Tour de France. Hans form  verkar också vara grym då han vann Tour de Suisse förra veckan.

Någon som skulle kunna vara en dark horse i sammanhanget är Adam Yates, som slutade på en fjärdeplats i tävlingen 2016. Han har även kommit tvåa  i Volta a Catalunya och Tirreno-Adriatico samt topp fem i Liege-Bastogne-Liege, Vuelta a Andalucia och Tour of the Basque Country.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.