Speltips Stanley Cup slutspelet 30 maj

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks

Det är final i den västra konferensen och det står 3-3 i matcher. Nu har båda lagen känt på varandra så att det kommer inledas passivt är inget att räkna med. Anaheims spelidé är byggd kring det fysiska spelet och man har tydligt märkt hur stor vikt av den fysiska biten varit riktad mot Chicagos försvar. Det är mycket som står på spel och det är detta spelarna tränat för hela säsongen, bland det största man kan vinna som hockeyspelare. Att lyfta bucklan är varje hockeyspelares pojkdröm och vill ni kolla på hockey när den är som bäst, stanna uppe det kommer vara värt det.

Det som talar för Chicago denna match är deras spets. Patrick Kane, Duncan Keith och Jonathan Toews är världsspelare och det finns även några andra spelare som nästan håller deras klass i truppen. Det som talar emot Chicago är att de har en ganska tunn trupp. De har inte i närheten av samma bredd som Anaheim har. Backarna i Chicago är det största problemet. Man spelar i princip på fyra backar och det blir tuffare och tuffare ju längre slutspelet går. Matcherna som Chicago har vunnit har deras toppspelare spelat helt fenomenalt och spelat på sin absoluta högstanivå.

Detta är en typisk slutspelsmatch. Matchserien kan jämföras lite med Förlunda – Luleå i våras. Frölunda försökte skapa och spela ”snygg” hockey. Luleå gick enbart ut med ett mål, förstöra spelet och spela på Frölundas misstag. Och det är ungefär såhär matchserien mellan Ducks och Blackhawks sett ut. Skillnaden på Luleå och Ducks, förutom att de spelar på olika nivåer, är att Ducks har finess och några offensiva storstjärnor.

Matchodds 1-x-2
Anaheim, 2.25
Oavgjort, 3.60
Chicago, 2.90

Vårat spel

Vi tror att stora, starka och tunga laget Anaheim kommer att knipa den sista platsen till Stanley Cup finalen mot ett Tampa Bay Lightning som igår slog ut New York Rangers. Det kommer nog bli en jämn drabbning ikväll och sista målet sitter långt inne men i tredje, med cirka 3 minuter kvar kliver våran egen Jakob Silfverberg fram och slår in en retur. Räkna med nervkittlande spänning!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.