Svag svensk insats i Europa League

Något överraskande så slutade gårdagens Europa League-matcher med förlust för båda våra svenska lag. Inga hopplösa lägen inför returerna men klart är att utgångsläget ser mycket tufft ut, ska vi få se samtliga svenska lag lämna Europaspelet i kvalspelet?

Snöplig förlust för AIK

Vad som länge såg ut att gå mot ett avgjort resultat slutade med en knapp 1-0 förlust för AIK mot Panathinaikos. Man stod upp förvånansvärt bra och defensiven såg stark ut matchen igenom, faktum är att det var Stockholmslaget som hade de hetaste chanserna fram till kallduschen i den 80:e minuten.

Nu väntar en tuff match hemma i Stockholm på den tillfälliga hemmaarenan Tele 2 Arena. Spelar man som man gjorde i gårdagens match så finns alla chanser till avancemang även om Panathinaikos såklart är klara favoriter.

Känslofylld match i Göteborg

Till skillnad från AIK så fick IFK Göteborg en lottning man kunde vara mycket nöjd med. HJK Helsinki ifrån Finland är ett lag man ska ha goda chanser att slå och det var vi säkert många som trodde innan gårdagens match också. Utgången blev en helt annan och det finska laget kom till Göteborg och gjorde precis vad som krävdes då man fick med sig ett starkt 2-1 resultat. Matchen präglades av många tuffa närkamper där spelarna i IFK Göteborg var mer intresserade av vad domaren gjorde än vad motståndarna hittade på.

Till returen måste spelet höjas betänkligt om det fortsatt ska spelas Europeisk fotboll i Göteborg denna säsong. 1-2 är inget omöjligt resultat att hämta in även om det är en onödigt tuff sits att sätta sig i.

 

Spela på Europa League hos Bethard!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.