Följ våra rekommendationer för topptipset!

 

Vi snackar skandinavisk cup-fotboll på första halvan av kupongen, Sverige och Norge innehar huvudrollerna. I pastalandet är det Palermo som ställs mot Frosinone i kampen om en biljett till Serie A, och i Spanien ser det liknande ut mellan Numancia och Real Valladolid. Sist tar vi oss till Sydamerika för att återvända tillbaka till närmre breddgrader på Island. Läs på!

Spelstopp: 18.29

[topptipset]

1. Aspudden – Nyköping 2

Aspudden har kämpat på bra i våren i Division 2, och slog senast Södertälje borta. Nu är det dock svårare, första rundan av Svenska Cupen. Nyköping ligger en division över och får givetvis därmed favoritskapet automatiskt. Bissarna har koll på Cupen, och Aspudden ska helt enkelt åka på stryk i denna. Tvåan streckas lågt, att utgå från något annat än denna är därmed oklokt.

2. Lidingö – Akropolis 2

Fortfarande i Svenska Cupen och ”hufvudstaden”, Lidingö får besök av Akropolis på Vallen. Lidingö ser kassa ut, rent ut sagt, formen är riktigt trist efter förlust mot Mora som för övrigt var det tredje raka nederlaget för dem. Akropoilis ligget i topp i Division 1 Norra, och de fick nästan plats i Superettan i fjol, Örgryte var dock droppen som fick bägaren att rinna över i det fallet, dock med minimal marginal. Tvåan verkar även här streckas lågt, så här kan man knäppa en bra värdespik, det skiljer en division mellan lagen och Akropolis visar riktigt bra form. Tvåan!

3. Mjöndalen – Haugesund 2

Nu till norrbaggarna. NM Cupen ger oss ett till möte där hemmaaktörerna är en serie under gästlaget. Mjöndalen går bra i Division 1 och har fyra raka i bagaget in på plan. Haugesund kråmar sig såklart i finrummet, men formen är ändå bra. Hauge går in med två raka, och har bara förlorat en bortamatch denna säsong. Hemmalaget har trots sin form en tuff uppgift framför sig. Här är det höger som gäller.

4. Start – Ham-Kam 1

Start har fått problem i början av denna säsongen, en dålig start helt enkelt. Som nykomling i norska Elitserien vill man gärna bevisa vad man går för, det har inte gått så bra eftersom laget har blott två segrar på de 13 matcherna det spelat. Vägen till fjärde omgången har varit tacksam eftersom de lag de mött varit riktigt skräpiga. Ham-Kam har efter en jobbig inledning i Division 1 kommit igång litegrann, i senaste omgången kom skrällen med vinst mot Sarpsborg 08. Vi tror att historien kanske upprepar sig. Ettan streckas benhårt, utgå från skrällen som rensar fint bland kupongerna, men ta ändå så många tecken som möjligt.

5. Palermo – Frosinone X

Denna är inte lätt att sia om. Palermo och Frosinone gör upp om plats i Serie A i dubbelmöte. Palermo plockade Venezia i förra omgången efter oavgjort borta, och en 1-0 seger hemma på Renzo Barbera. Frosinone kom vidare efter en ”seger” mot Cittadella trots att båda mötena slutade 1-1. Frosinone gick upp på grund av bättre tabellplats i Serie B, konstigt upplägg. Oavsett är det oklart resultat som kommer här, krysset ser sannolikt ut. Gästerna ger dock mer värde, så börja med att gardera på tvåan.

6. Numancia – Valladolid 1

Samma historia i Spanien som i Italien. Numancia och Real Valladolid stångas om plats i finrummet. Här har gästerna bäst form efter dubbelmötet mot Sporting Gijón där Valladolid tog sig vidare med 5-2 sammanlagt. Numancia besegrade Real Zaragoza något överraskande, formen i slutspurten av Segundan har inte varit den bästa för de rödblåa. Även om också detta inte är ett klart tecken åt något håll utgår vi från den lågt streckade ettan. Gardera dock tidigt, helst alla tecken.

7. América MG – Chapecoense 1

Serie B gick till América i fjol, och därmed tog sig laget uppåt till Serie A. I början tyckte vi det såg lovande ut, men här på senare tid har det bara gått sämre. Dock bör påpekas att motståndet inte precis varit det lättaste. Chapecoense har samma poäng inför omgång 12, men med något bättre form. Någonting som grumlar framtidsutsikterna där är dock att laget haft mycket stora svårigheter på resande fot, América å sin sida har vunnit fyra av sina sex senaste hemmamatcher denna säsongen. Tvåan bör synas först och främst till ganska bra värde här.

8. IBV Vestmannaeyjar – Valur 2

IBV tar emot Valur på Västmannaöarna. Valur toppar isländska högstaligan, vilket faktiskt inte är helt oväntat. Gästerna är ju ändå regerande mästare. I fjol plockade klubben serien med hela 12 poäng framför sina motståndare, trots att man bara spelar 22 matcher. IBV ligger under strecket och kasserade senast in en förlust mot Vikingur Reykjavik 1-2. Gästerna har fyra raka, och ingen blir förvånad om den femte kommer efter denna match. Sätt tvåan och ingenting annat.

Kassaskåpet! – Akropolis

Lidingö går riktigt tungt för tillfället och förlusten mot Mora senast måste ha varit extra jobbigt. Akropolis ser bra ut och ska ligga flera levels över Lidingö. Eftersom tvåan dessutom erbjuder bra värde så är det inga tvivel om att gästerna ska spikas på alla sätt som är möjliga.

Varningen! – Ham-Kam

Formen talar helt klart för Ham-Kam som dessutom kan slå ut ett lag från Eliteserien i den norska cupen, bevisligen. Start har snudd på usel form och endast en av de 12 senaste har slutat med vinst. Här kommer det skrälla!

72 rader

 1. Aspudden – Nyköping 2
 2. Lidingö – Akropolis 2
 3. Mjöndalen – Haugesund x2
 4. Start – Ham-Kam 1×2
 5. Palermo – Frosinone 1x
 6. Numancia – Valladolid 1×2
 7. América MG – Chapec. 1x
 8. IBV Vestmanna. – Valur 2

 

324 rader

 1. Aspudden – Nyköping 2
 2. Lidingö – Akropolis 2
 3. Mjöndalen – Haugesund 1×2
 4. Start – Ham-Kam 1×2
 5. Palermo – Frosinone 1×2
 6. Numancia – Valladolid 1×2
 7. América MG – Chapec. 1x
 8. IBV Vestmanna. – Valur x2