denis cheryshev ryssland vm 2018

Topptipset 25/6: Många spännande möten på kupongen denna måndag!

Denna måndag går Fotbolls-VM in i en väldigt intressant fas. Den tredje gruppomgången drar igång  och det är dags att börja sålla ut vilka lag som avancerar till åttondelsfinalerna och vilka som får resa hem. Vilken nation som vinner Grupp A och vilket lag som går segrande ur ödesmatchen mellan Iran – Portugal är några av frågorna vi ställer oss. Våra tankar finner du nedan!

Spelstopp: 15.59

[topptipset]

 

1. Saudiarabien – Egypten 2

Fotbolls-VM är över för både Saudiarabiens och Egyptens del. Båda lagen står på noll poäng och här handlar allt om att avsluta snyggt innan det är tid att packa väskorna. Sett till de två inledande matcherna och spelarmaterialet får faraonerna råda som favoriter, men Saudiarabien genomförde en hyfsad match mot Uruguay senast och bör absolut inte underskattas. Egypten känns dock snäppet vassare och erbjuder ett helt okej spelvärde. Börja från höger.

 

2. Uruguay – Ryssland 1

Här bjuds vi på gruppfinal i Grupp A! Värdnationen Ryssland har varit en behållning hittills med sex poäng och hela 8-1 i målskillnad efter de två första matcherna. Med tanke på att ryssarna har bättre målskillnad räcker ett oavgjort resultat här för att säkra gruppsegern. Uruguay är oerhört solida i försvaret och kommer från två 1-0-segrar mot Saudiarabien och Egypten. Framåt finns det fortfarande mycket att hämta däremot från ett av mästerskapets vassaste anfallsduo i Luiz Suarez och Edinson Cavani. 1X fylls i med en väldigt bra känsla tack vare att ryssarna nöjer sig med kryss.

 

3. Iran – Portugal 2

Ett bortdömt mål mot Spanien gjorde att spanjorerna kom undan med blotta förskräckelsen mot Iran. Hoppet lever fortfarande för asiaterna att avancera i turneringen, men då måste en trepoängare komma här. Portugiserna har fått förlita sig oerhört mycket på Cristiano Ronaldo, som svarat för alla Portugals fyra mål hittills. Spelmässigt har inte laget imponerat så att man kan räkna in fyra poäng efter två matcher är något de bör vara tacksamma över. För att vinna gruppen kommer Portugal behöva gå för seger mot Iran. Ett oavgjort resultat för Portugals del räcker dock för att säkra en biljett till slutspelet. Tvåan streckas alldeles för hårt så gardera portugiserna omgående!

 

4. Spanien – Marocko 1

Spanien tog visserligen tre poäng mot Iran senast, men segern satt som sagt oerhört långt inne. Matchen slutade 1-0 och Iran hade ett par bra lägen där de inte alls var speciellt långt ifrån ett oavgjort resultat. Nu när man ställs mot Marocko, som är avsågade, ska det här bara kunna gå åt ett håll. Marockanerna har förvisso gjort två bra insatser mot både Iran och Portugal, men nu när det inte finns mer än heder att spela för kommer man inte räcka till mot Spaniens motiverade stjärnor. Trots att ettan streckas hårt så spikar vi Spanien i samtliga system!

 

5. Brage – Halmstad 2

Över till Superettan där IK Brage gästas av Halmstad BK på Domnarvsvallen. Borlänge-klubben, som är nykomlingar i Superettan, har gått starkt hela säsongen. Inför omgång 14 ligger Brage sexa och sett till de sex senaste matcherna har bara en slutat med noll poäng. Topptippade Halmstad BK, som degraderades från Allsvenskan i fjol, inledde säsongen uselt, och stod på blott fyra poäng efter fyra omgångar. Men nu har hallänningarna vaknat och har tio raka matcher utan nederlag och två raka segrar, där segrarna kommit mot topplagen Helsingborgs IF och AFC Eskilstuna. Utgå från HBK-seger!

 

6. Degerfors – Falkenberg 2

Degerfors IF fick med sig en poäng från Göteborg och mötet mot GAIS förra måndagen. Formen är helt okej men när svårigheten på motståndet har skruvats upp har Stefan Jacobssons mannar ofta vikt ner sig. Idag gästar Falkenberg Stora Valla och det är ett lag som är i väldigt bra slag. Gästerna har sju raka matcher utan förlust och plockat 13 poäng på de fem senaste matcherna. Därmed är de gulklädda favoriter i våra ögon och trots att tvåan streckas hårt börjar vi från höger.

 

7. Rosengård – Linköping 1

FC Rosengård gästas av Linköpings FC på Malmö IP i Damallsvenskan. Skåningarna, som slutade på en andraplats i fjol, har ett stjärnspäckat lag och har vunnit utan att släppa in mål i tre raka matcher. Senast besegrades serieledarna Piteå med 1-0 på resande fot och skulle Rosengård vinna mot Linköping på måndag går skåningarna upp i serieledning. Linköping är regerande mästare, men har inte gått att känna igen så här långt in på den nya säsongen. Gästerna har inlett säsongen uselt och är inför måndagens drabbning åtta poäng bakom Rosengård. Därmed ska en etta in här.

 

8. FC Lahti – KuPS X

I Veikkausliiga är det ett väldigt ovisst möte som avslutar kupongen. De tre senaste gångerna lagen ställts mot varandra har slutresultatet blivit oavgjort. FC Lahtis har ett fungerande försvarsspel, men ett mindre attraktivt anfallsspel. Den senaste matchen mot Ilves slutade mållös och det var Lahtis femte raka kryss för säsongen. Även KuPS senaste match slutade oavgjort mot serieledarna HJK. Det såg länge ut som att KuPS skulle gå segrande ut den fighten men HJK kvitterade i den 93:e minuten. Krysset känns mer eller mindre givet, men måla på med alla tecken tidigt!

 

Dagens spik

Spanien

Spanien kan säkra gruppsegern när man ställs mot ett Marocko som inte har mer än hedern att spela för. Afrikanerna står på noll poäng och är således redan utslagna. Motivationen och klassen kommer att bädda för en spansk trepoängare. Solklar etta i vår bok!

 

Kupongens skräll

Iran

Iran har varit en positiv överraskning och besegrar man Portugal i den sista omgången kommer iranierna att nå åttondelsfinal. Portugal har inte övertygat spelmässigt, så nu när européerna streckas alldeles för hårt slänger vi på med alla tecken!

 

72 rader

 1. Saudiarabien – Egypten 2
 2. Uruguay – Ryssland 1x
 3. Iran – Portugal 1×2
 4. Spanien – Marocko 1
 5. Brage – Halmstad x2
 6. Degerfors – Falkenberg x2
 7. Rosengård – Linköping 1
 8. FC Lahti – KuPS 1×2

 

324 rader

 1. Saudiarabien – Egypten 1×2
 2. Uruguay – Ryssland 1x
 3. Iran – Portugal 1×2
 4. Spanien – Marocko 1
 5. Brage – Halmstad 1×2
 6. Degerfors – Falkenberg x2
 7. Rosengård – Linköping 1
 8. FC Lahti – KuPS 1×2

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.