england målfirar vm 2018

Topptipset 28/6: Ovissa VM-matcher varvas med Division 2-spikar!

Vi tar oss hela vägen från Fotbolls-VM till svenska Division 2 på dagens topptipskupong. Matcherna från VM känns i princip vidöppna, där både Japan – Polen och England – Belgien helgarderas. Spikarna hittar vi istället i Division 2 där några starka favoriter ska göra jobbet.

Spelstopp: 15.59

[topptipset]

 

1. Japan – Polen 1

De blå samurajerna har något tursamt skrapat ihop fyra poäng i mötena mot Colombia och Senegal, och hoppas nu kunna avsluta gruppspelet med en fullpoängare mot ett redan avsågat Polen. Japan streckas visserligen hårt, men ser man till vad Polen uträttat (eller inte uträttat) hittills, känns detta befogat. Det ryktas om turbulens i truppen vilket kan förklara varför det polska laget varit helt under i isen detta mästerskap. Börja från vänster, men gardera omgående eftersom ettan streckas så pass hårt.

 

2. Senegal – Colombia 2

Colombia imponerade i senaste mötet mot Polen där man kunde vinna bekvämt med 3-0 efter fina prestationer från bland andra vindsnabbe Juan Cuadrado och regissören James Rodriguez. Nu ställs colombianerna mot ett Senegal som genomfört två bra matcher och står på fyra poäng inför detta sista gruppspelsmöte. Trots detta håller vi Colombia som det något bättre laget. Utgå från tvåan!

 

3. England – Belgien 2

Gruppsegern står på spel i detta ”Premier League-derby”. Inför denna match står båda lagen på samma antal poäng och dessutom exakt samma målskillnad, vilket gör att om matchen slutas oavgjort avgör Fair Play-regeln vem som vinner gruppen. England har sett fina ut så här långt, men känslan är ändå att de röda djävularna är snäppet vassare med sin rutin och spetskvalité. Känslan är dock att detta möte kan sluta hur som helst, så en helgardering är på sin plats.

 

4. Panama – Tunisien 2

Panama fick fira sitt första VM-mål i historien senast mot England och lär vara taggade att knipa sina första VM-poäng någonsin här. Tunisien står precis som Panama på noll poäng, men afrikanerna har stått upp något bättre i matcherna mot England och Belgien. Spelare för spelare är Tunisien det bättre laget, men med tanke på att det inte är mer än heder som står på spel räknar vi definitivt inte bort Panama. Tvåan bör garderas!

 

5. Gottne IF – Piteå IF 2

Vi vänder oss till Division 2-fotbollen i Sverige, där Gottne IF av Piteå IF. Trots att hemmalaget är nykomlingar så ligger Gottne i mitten av tabellen inför omgång 13. Senast vann laget mot Härnösand på bortagräs, och formen är överlag helt okej. Nu är dock känslan att nivån på motståndet skruvas upp ett par snäpp när Piteå, som är ett förmodat topplag, gästar. Piteå har fyra matcher utan förlust och på de tre senaste bortamatcherna, där man ställts mot Boden, Timrå och HuFF – tre topplag alltså – har gästerna samlat ihop sju poäng. Tvåan är en utmärkt värdespik!

 

6. IK Gauthiod – Nordvärmland FF 1

IK Gauthiod har gått riktigt starkt den senaste månaden i Division 2 Norra Götaland. Hemmalaget har tagit 13 poäng på de fem senaste matcherna och hemma i Grästorp har laget vunnit elva av sina tolv senaste matcher. Helt otroliga siffror! Nordvärmland FF ligger i botten av tabellen och kommer senast från en sömnig tillställning mot tabelljumbon FBK Karlstad. Matchen slutade mållöst och det var ett dyrbart poängtapp för Nordvärmland som bara har fyra poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Tillförlitlig etta!

 

7. Nora BK – AFK Linköping 1

Nora BK är exceptionellt starka på hemmagräs. Tittar vi till Division 2 Södra Svealands hemmatabell så leder laget serien med resultatraden 5-1-0 och +11 i målskillnad. Otroligt starkt för ett lag som alltså är nykomlingar i Division 2. AFK Linköping fick med sig en poäng i mötet mot Värmbols FC senast. Matchen dessförinnan förlorade laget med 0-3 borta mot Enskede. Känslan är att östgötarna får det tufft här mot ett ruskigt starkt hemmalag. Ettan först!

 

8. Bromölla IF – IFK Hässleholm 1

Sist ut är ett Skånederby där toppen gästas av botten. IFK Hässleholm var ett bottenlag i fjol och ser ut att bli det den här säsongen också. Gästerna har två raka förluster, och tre matcher utan seger. Mycket talar för att förlustsviten förlängs på torsdag. Det är ett revanschsuget Bromölla IF som kommer till spel här. Laget förlorade senast borta mot Asarum med 1-2. Hemmalaget ligger tvåa i Division 2 Östra Götaland inför omgång 13, men det är bara en poäng till Assyriska Turabdin som toppar tabellen. Hemma på Strandängens IP trivs Bromölla bra och här bör tre poäng räknas hem. Börja med att strecka från vänster även här.

 

Kassaskåpet

Gauthiod

Gauthiod, som är ett av seriens bästa hemmalag, har otroligt fin form för närvarande. Nordvärmland FF lyckades inte få hål på tabelljumbon FBK Karlstad senast. Det bör vara klasskillnad. Ettan känns därmed gjuten!

 

Varningen

Polen

Polen är redan utslagna och har varit en besvikelse hittills. Nu bör dock Lewandowski och de andra vilja avsluta med fanan i topp och européerna har tillräckligt med kvalitet i sitt lag för att besegra ett lag som Japan.

 

72 rader

 1. Japan – Polen 1×2
 2. Senegal – Colombia x2
 3. England – Belgien 1×2
 4. Panama – Tunisien x2
 5. Gottne IF – Piteå IF 2
 6. Gauthiod – Nordvärm. 1
 7. Nora – AFK Linköping 1x
 8. Bromölla – IFK Hässleh. 1

 

324 rader

 1. Japan – Polen 1×2
 2. Senegal – Colombia 1×2
 3. England – Belgien 1×2
 4. Panama – Tunisien x2
 5. Gottne IF – Piteå IF 2
 6. Gauthiod – Nordvärm. 1
 7. Nora – AFK Linköping 1×2
 8. Bromölla – IFK Hässleh. 1x