Tuff match för Pontus Jansson och Leeds

Viktig kugge i Leedsförsvaret

Den engelska ligacupen är tillbaka och tisdagen bjuder på två möten, Hull – Newcastle samt Liverpool som tar emot Pontus Jansson och hans Leeds. Avsparkstiden för de båda matcherna är 20.45 och det är en semifinal-plats som ligger i potten. Ska Leeds United lyckas skrälla i klassikermötet med Liverpool eller ska Jürgen Klopp och hans mannar gå fortsatt obesegrade på hemmaplan denna säsong.

 

Liverpool – Leeds | Avspark 20.45

Senaste gången lagen möttes var så långt tillbaka som år 2009, då också i Ligacupen. Den gången vann Liverpool med 1–0 och man är storfavoriter till att vinna även denna gång. Hemma på Anfield denna säsong har man sex segrar och en oavgjord med en målskillnad på förkrossande 21:5. I helgen spelade man 2–0 hemma mot Sunderland men det var en dyrköpt seger ur Liverpool-ögon sett. Både Philippe Coutinho och Roberto Firmino drog på sig skador där den förstnämnda ser ut att bli borta ett längre tag. Otroligt tungt för Jürgen Klopp som nu tvingas rotera i ett anfall som imponerat stort under säsongen. Till kvällens match förväntas en hel del nya ansikten ges chansen för att låta de mer ordinarie spelarna vila upp sig inför kommande ligamatcher. Spelare som Divock Origi och Marko Grujic kan mest troligt se fram emot en stund på planen.

Gästerna Leeds har gått otroligt starkt denna säsong i The Championship och parkerar efter helgens omgång på en 5:e-plats. En som har haft en stor del i framgången är Pontus Jansson som hjälpt till att stadga upp defensiven. Vilka möjligheter man har borta mot ett vansinnigt starkt Liverpool är oklart men att det blir tufft är en sak som är säker.

Liverpool står som klara favoriter inför kvällens match och ska nio gånger av tio vinna en sådan här match. Risken för underskattning finns alltid där men är det något som Jürgen Klopp är bra på så är det att motivera sina lag, även i matcher som denna.

 

Liverpool – 1.14 | Oavgjort – 7.00 | Leeds – 13.25

 

VIKS

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.