Juventus Sami Khedira

Välpresterande Atalanta tar emot tunga Juventus

Juve krigar på trippla fronter

Atalanta gör en bra säsong och ligger på en femteplats i tabellen medan Juventus parkerat på förstaplatsen som de behållit större delen av säsongen. Samtidigt som de lyckas befästa sin serieledning spelar de även i cupen där de ska spela final mot Lazio och nästa vecka är det semifinal i Champions League. Truppen är bred och Juve har hittills klarat sig bra på samtliga fronter, och tränare Massimiliano Allegri får gång på gång tala ner chanserna på trippeln. På onsdag väntar Monaco i den första semifinalen i Champions League, men Allegri har redan flaggat för att Juventus kommer ställa upp med sitt bästa lag ikväll mot Atalanta.

Båda lagen vill plocka hem alla tre poängen då serieledaren Juve vill hålla avståndet till ner Roma medan Atalanta vill ut i Europa nästa säsong. Milan, Inter och Fiorentina flåsar dem i nacken.

 

Två lag med bra form

Atalanta är obesegrade i ligan i de senaste fem matcherna och har inte förlorat på hemmaplan på åtta matcher. Juventus i sin tur är obesegrade i sina 14 senaste ligamatcher, och har hållit nollan i tio av dessa. Senast Juventus förlorade en ligamatch var den 15 januari.

Atalanta är fjärde bäst i  Serie A den här säsongen om man ser till insläppta mål. Siffran ligger på 1,12 insläppta mål/match. Snittet för insläppta för Bianconeri är 0,60/match.

Antal gjorda mål för de två lagen är 1,69/match för Atalanta och för Juventus 2,06/match.

Senaste inbördes möten

Inbördes möten mellan Atalanta och Juventus brukar sluta i svartvita segrar då Atalanta brukar ha det svårt mot Juventus. De fjorton senaste mötena lagen emellan har slutat i förlust för laget från Bergamo. Totalt sett har Juventus vunnit 22 av 24 ligamöten. Övriga två har genererat kryss.

2017-01-11 Cupen   | Juventus 3-2 Atalanta

2016-12-03 Serie A  | Juventus 3-1 Atalanta

2016-03-06 Serie A | Atalanta 0-2 Juventus

2015-10-25 Serie A  | Juventus 2-0 Atalanta

2015-02-20 Serie A  | Juventus 2-1 Atalanta

Spela på Juventus vinner till 1.90 hos Mobilebet

Spela på Serie A hos Mobilebet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.