Sirius Kingsley Sarfo

Sirius gör studiebesök på nationalarenan

Uppstickaren Sirius gör sin grej

Få har väl undgått Uppsalagänget Sirius framfart. Efter att ha spelat ut Djurgården i premiären har man tagit trepoängare mot både Norrköping och Kalmar. Däremellan blev laget nedbrottade av IFK Göteborg hemma på sin numera ökänt usla gräsmatta. Planen bedömdes senare som obruklig av tävlingskommittén, och laget fick ta sitt pick och pack och flytta hemmamatchen mot Kalmar upp till Gefles arena Gavlevallen.

Nu väntar en annan arena med pendlingsavstånd, nämligen Friends Arena, eller Kamratvallen som vissa gillar att kalla den, där AIK står för kvällens motstånd.

Stormigt i AIK

Gnaget har haft det kämpigt på sistone. Målskyttet tryter, minst sagt. Det är tunga pjäser på topp som inte levererar. Sulejman Krpic är minst sagt definitionen av flopp. Krpic har knappt rört bollen, ändå verkar han vara det givna valet i startelvan. Något som förbryllar AIK-supportrarna. Avdic och Markkanen borde rimligtvis båda gå före i hiearkin efter Krpic svaga inledning. Men i nuläget mest bänk. Men ikväll verkar en frälsare göra comeback då Henok Goitom verkar vara kry nog att starta på topp.

AIK har gjort fyra mål på fyra matcher och målskyttet är fördelat på Goitom x1, Nyholm x1, Nisse x1 och Blomberg x1. Laget ligger för närvarande på en 14:e plats och det blåser minst sagt snåla vindar mot Norlings gäng. Vinner man inte mot Sirius blir det nog än hårdare ton.

Förutom tveksamma insatser på planen brottas föreningen även interna stider i styrelserummet. Det blåser kring AIK helt enkelt.

Den initiala chocken att Sirius är ett svårstoppat lag bör ha övergått i en respekt för det blåsvarta laget. Kanske är Goitom den sista pusselbiten Norling behöver för att plocka den första trepoängaren på Friends, eller kommer Sirius rulla boll i vanlig ordning och göra livet surt för storklubbarna?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.