Vitrysk fotboll

Vilka går vidare från åttondelsfinalerna av Champions League?

Det är snart dags för åttondelsfinalerna av säsongens Champions League att gå av stapeln. Vi ska här titta på vilka matcher vi har att se fram emot och vilka vi ser som favoriter att gå vidare till kvartsfinal.

Red Bull Leipzig – Liverpool

I en av de första åttondelsfinalerna tar det tyska Bundesliga-laget Red Bull Leipzig med svenska Emil Forsberg emot engelska Liverpool på hemmaplan 16 februari med retur i Liverpool 10 mars. Båda dessa lag har än så länge gjort en stark säsong.

Leipzig kom tvåa i sin grupp med 12 poäng efter 4 vinster och 2 förluster på 6 matcher. Med detta hamnade man på lika många poäng som gruppvinnaren PSG men med sämre målskillnad. Övriga lag i gruppen var engelska Manchester United och turkiska İstanbul Başakşehir. I Bundesliga ligger Leipzig i skrivande stund rea med 28 poäng på 13 matcher, lika många poäng som tvåan Leverkusen och 2 poäng bakom ledande FC Bayern München.

Liverpool å sin sida vann sin grupp på 13 poäng, 2 poäng fler än tvåan Atalanta. Övriga lag i gruppen var holländska Ajax och danska Midtjylland. I Premier League ligger Liverpool etta på 33 poäng, 3 poäng före tvåan Manchester United som dock har en match mindre spelad.

Detta lär bli en tuff batalj, men vårt tips är att det blir Liverpool som går vidare till kvartsfinal.

Barcelona – PSG

I den andra åttondelsfinalen ser vi spanska Barcelona ta emot franska PSG. Barcelona, som gör en ovanligt svag säsong, kom tvåa i sin grupp med 15 poäng, lika många som gruppvinnaren Juventus. De blev dock krossade av Juventus med 0-3 i den avslutande gruppspelsmatchen och ligger i spanska ligan endast på en sjätteplats.

Som vi tidigare nämnt vann PSG sin grupp före Leipzig, Manchester United och İstanbul Başakşehir. I Ligue 1 ligger PSG på en tredjeplats med 35 poäng, en poäng bakom ledande Lyon.

För att vara PSG har de än så länge gjort en ganska svag säsong i den inhemska ligan. Samtidigt har Barcelona gjort en ännu värre vilket tillsammans med det faktum att PSG bör ha en hel del revanschlusta gentemot Barcelona efter att flera gången blivit utslagna ur turneringen av dem vilket gör att vi satsar våra pengar på PSG i detta möte.

Porto – Juventus

I det tredje mötets ställs portugisiska Porto mot Dejan Kulusevskis Juventus. Porto slutade tvåa i sin grupp på 13 poäng, 3 färre än gruppvinnaren Manchester City. Övriga lag i gruppen var grekiska Olympiakos och franska Marseille. I den portugisiska ligan ligger Porto trea, 4 poäng bakom ledande Sporting.

Juventus vann som tidigare nämnt sin grupp på 15 poäng, lika många som tvåan Barcelona. I Serie A ligger Juventus bara sexa på 24 poäng, hela 10 poäng färre än serieledaren Milan, dock med en match mindre spelad.

Vi tror att Juventus blir laget som går vidare till kvartsfinal i denna batalj. Trots att de bara ligger sexa i den inhemska ligan har de bara en förlust hittills, precis som de bara förlorade en match i sin grupp. Dessutom har de med superstjärnan Cristiano Ronaldo i spetsen ett betydligt bättre lag på pappret än vad Porto har.

Sevilla – Dortmund

I denna sammandrabbning blir det svårt att förutse en vinnare. Sevilla kom tvåa i sin grupp på 13 poäng, 1 poäng efter ettan Chelsea. Övriga lag i gruppen var ryska Krasnodar och franska Rennes. I spanska ligan ligger de på en fjärdeplats med 26 poäng, 9 färre än ledaren Atlético Madrid.

Dortmund lyckades precis som Sevilla skrapa ihop 13 poäng i gruppspelet. Med detta vann de dock sin grupp 3 poäng före italienska Lazio. Övriga lag i gruppen var belgiska Club Brugge och ryska Zenit. I Bundesliga ligger Dortmund femma med 22 poäng, 8 färre än ledaren Bayern München.

Vi följer i detta fall vår magkänsla och gissar på att Sevilla vinner dubbelmötet.

Lazio – Bayern München

I detta dubbelmöte råder det ingen tvekan om vem som går vidare. Detta tar nämligen den regerande mästaren Bayern München hem relativt enkelt. De har helt enkelt ett överlägset lag på pappret med superanfallaren Robert Lewandowski i spetsen. Ingen mer motivering krävs.

Atlético Madrid – Chelsea

Detta kommer att bli en tuff sammandrabbning. Atlético Madrid gör dock en mycket stark säsong hittills då de leder La Liga med bara en förlust och tog sig även igenom gruppspelet med bara en förlust vilket innebar att de kom tvåa efter de regerande mästarna Bayern München.

Chelsea tog sig samtidigt genom gruppspelet obesegrade. I Premier League ligger man dock bara på en sjätteplats med 4 förluster så här långt in på säsongen. Det känns som att detta möte kan sluta lite hur som helst, men ska vi satsa våra pengar på ett lag så blir det på Atlético Madrid.

Borussia Mönchengladbach – Manchester City

I detta möte är Manchester City solklar favorit och vi lägger därför våra pengar på dem. De ligger visserligen bara åtta i Premier League men vann sin grupp obesegrade på 16 poäng, 3 före Porto.

Borussia Mönchengladbach kom tvåa i sin grupp på 8 poäng, 2 efter vinnaren Real Madrid. Övriga lag i gruppen var Shakhtar Donetsk och Inter Milan. I ligan ligger de på en åttondeplats, 12 poäng bakom Bayern München.

Borussia Mönchengladbach är verkligen inget dåligt lag, men Citys på pappret överlägsna lag gör att vi satsar våra pengar på dem.

Atalanta – Real Madrid

I detta möte ska vi sticka ut hakan och satsa på Atalanta. Det italienska laget övertygade nämligen stort redan i förra årets turnering medan Real Madrid trots gruppsegern inte övertygade under gruppspelet. Atalanta lyckades i sin tur ta sig vidare som tvåa från en tuff grupp beståendes av Liverpool, Ajax och Midtjylland. Vi satsar därför här på en skräll i form av att Atalanta går vidare till kvartsfinal.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.