New York Rangers Henrik Lundqvist

Vinna eller försvinna för New York Rangers

New York Rangers har hamnat i underläge med 3-2. En förlust ikväll och Stanley Cup-äventyret är över för den här säsongen.

Rangers i brygga

Kvällens match avgörs i Madison Square Garden och Henke Lundqvist måste spela på toppen av sin nivå. Statistiken i avgörande matcher talar till hans fördel – Lunkan brukar oftast leverera när det gäller. Siffror från NHL.com visar att han har 15-5 i statistik när Rangers spelar avgörande matcher med en räddningsprocent på 94,5. När han spelar hemma i The Garden så är statistiken så bra som 11-1 och 96,5 i räddningsprocent. Det har varit idel hemmavinster i den här matchserien. Ottawa har vunnit sina tre matcher hemma i Canadian Tire Centre medan Rangers har gjort det de ska i Madison Square Garden.

Erik Karlsson fortsatt glödhet

Samtidigt som Senators backstjärna Erik Karlsson verkligen visat vad han går för med 11 poäng på lika många matcher. Karlsson ligger på mest istid av de spelare som är kvar i slutspelet. Han ligger på runt 31 minuter per match. Ikväll kan han vid vinst leda sitt Ottawa Senators till den östra konferensfinalen där antingen Pittsburgh Penguins eller Washington Capitals kommer stå för motståndet.

Måstematch för Rangers

Om man ska försöka hitta något mönster i resultaten så är det tydligt att det varit tajtare matcher i Ottawa då två av tre matcher har resulterat i övertid och den tredje var en uddamålsvinst. I de två matcher i MSG vann Rangers något mer komfortabelt med 4-1 i båda. Trots att Rangers har tagit ledningen i samtliga matcher står det 3-2 i matcher till Ottawa. Rangers har innehaft ledningen i 180 minuter av totalt 329. Totalt sett har Senators bara haft ledningen i 13 minuter av serien.

Baserat på Lunkans clutch-statistik och Blueshirts hemmafacit mot Senators känns en Rangers-seger nära till hands ikväll. På Unibet finns Rangers (inkl. förlängning) till 1.56. För den stensäkre finns raka Rangers-vinsten till 2.02

Spela på NHL hos Unibet

Unibet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.