Diego Simeone

Svår uppgift väntar Atletico Madrid

Det är en svår nöt som Diego Simeone ska knäcka när han ikväll öppnar dörrarna till Vicente Calderon-stadion för att ta emot rivalklubben Real Madrid som har ett 3-0-övertag sedan förra veckans defilering på Santiago Bernabéu-stadion.

 

Hemmastarka Atletico

Ett kokande Calderon kan ge Atleti-spelarna den medvind som krävs för att få det till synes stensäkra 3-0-resultatet, som Real Madrid har med sig, att skälva. Det de rödblåa kan ta med sig är att de vet om att de är starka på hemmaplan där de sällan förlorar i europaspel. Av de senaste 35 hemmamatcherna har 29 resulterat i vinster och endast två förluster. Det som dock  talar till deras nackdel är statistiken mot huvudstadskonkurrenten där de för tillfället förlorat samtliga fyra av fyra möten.

 

Real kan andas och spela boll

Los Blancos har ingen press på sig, utan kan ligga och lurpassa och fokusera på att försvara sin ledning. Det är Atletico som ska ta initiativet och ställa frågor till Real, som under Zidane blivit mer raffinerat och har reducerat sin naivitet och tänkt mer italienskt och slugt beroende på vilken utmaning de ställs inför. Men det känns inte särskilt avlägset att Ronaldo har en lite mer fri roll och är utsedd till kvällens kontrare av den gode Zizou.

 

Det finns väl ingen större chans att Atletico ska ta sig vidare till final från det här dubbelmötet, men sett till matchens egna liv är det ganska avgörande vilket lag som gör första målet. För hörn- och kortspel ser vi gärna en Atleti-ledning för att hålla matchen och betsen levande så länge som möjligt.

 

Skador och frågetecken

Bale och Carvajal saknas för Real Madrid. Varane och Pepe har börjat träna igen men osäkert om de finns med i startelvan.

För Atletico är det alltjämt backarna Juanfran och Vrsaljko som saknas. Gimenez är tillbaka men oklart om han spelar.

Spela på Champions League hos Betclic!

betclic-310120_white

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.