Odds

Betting Nyheter

Katastrof för Barca utan Messi

Sommarens stora fotbollssnackis har utan tvekan varit Messis flytt från Barcelona till Paris Saint Germain. Detta var en flytt som varken Barcelona eller Messi egentligen ville genomföra – och icke att förglömma att han dessutom gick över på fri transfer. Anledningen till Messis färgbyte var att Barcelona inte hade råd att ha kvar stjärnan till sin nuvarande lön, och byråkratiska regler hindrade Messi från att sänka den till en nivå som fungerade med Barcas ekonomi. 

Man brukar påstå att ingen spelare gör ett helt lag, men frågan är hur barca-fansen ser på saken efter den tunga 3-0 förlusten mot Bayern München – på hemmaplan. Även om förlusten är tung nog, var matchens statistik ännu tyngre. Efter att hela matchen spelats, stod det klart att de blåröda Barcelona inte fått in ett enda skott på mål. En svidande förlust som gjorde att klubbens president, Joan Laporta, per omgående kallade klubbens övriga makthavare till ett krismöte. Många spekulerade i om den omdiskuterade tränaren Ronald Koeman skulle få gå på dagen, men än så länge ser det ut som att han stannar kvar i laget. Om Barca orkar resa sig från förlusten återstår att se – det kommer bli minst sagt spännande att följa deras utveckling utan någon Messi på plats i laget. 

Tung start för Leipzig i Champions League

Det är inte bara Barcelona som springer i motvind just nu. I Leipzigs senaste möte mot Manchester City förlorade de tungt och mummel om en förnedringsmatch hörs i fotbollsvärlden. Förnedrande eller ej – Leipiz lyckades kräma in 3 mål på Manchester City, vilket absolut är bra gjort. Det hjälper dock föga när Man City kontrade med att göra två mål på motståndarna för varje mål de själva släppte in. Den som kan sin matte har redan räknat ut att matchen vid domarens slutsignal landade på 6-3. 

En tremålsförlust är inga roliga siffror för Leipzig. Laget har gått ut med att de satsar stort denna säsong – men hittills har deras satsningar inte gett några resultat. Deras fyra senaste ligamatcher har inneburit tre förluster – och som kronan på verket nu också en förlust i Champions League, mot Man City. Sex insläppta bollar denna matchen och fyra i den senaste är inte heller det några roliga siffror. Framförallt inte när matchen innan var en riktigt tung 4-1 förlust mot Bayern München. Ett Bayern München som inför denna säsong värvat en mittback, lagkaptenen och tränaren från just Leipzig – inte undra på att den förlusten sved extra mycket. 

Leipzig har satsat på att bygga om laget, och vi vet alla att det inte bara är att kasta om i strukturen och casha in vinst efter vinst. Men vi vet också att många förluster på kort tid skadar självförtroendet – något av det viktigaste man har som lag. För Leipzigs skull hoppas vi att de inte låter den senaste tidens motgångar prägla dem alltför hårt. Finner de självförtroendet igen och växer in i sina nya formationer tror vi att de kommer bli ett starkt lag under resten av säsongen. Det är dock många “om” och “men” som ska falla på plats först

Bayern-spelare hjärtopererad

Den uppmärksamme såg att yttern Kingsley Coman under mötet mot Barcelona blev inbytt när det var bara 10 minuter kvar av matchen. Den franske 25-åringen hade efteråt klagat på att det kändes som att han inte fick tillräckligt med luft – något som efter en läkarkontroll visade sig vara en mindre rubbning i hjärtrytmen. En sådan rubbning kan endast åtgärdas genom operation, vilket också genomfördes i stort sett omedelbart. Det innebär att 25-åringen inte kommer vara synlig på planen nästa match – och sannolikt inte heller de nästföljande matcherna som kommer. 

Det är ingen allvarlig operation 25-åringen genomgått. För en hjärtkirurg är det ett relativt okomplicerat ingrepp. Samtidigt innebär alla operationer risk för komplikationer, men än så länge uppges Coman vara vid gott mod. Julian Nagelsmann – tränare i Bayern München – säger att yttern mår bra och att han endast klagar på minimal smärta. 

Vi håller givetvis tummarna för att den franske yttern återhämtar sig snabbt – han är en trygg spelare i laget. Under förra säsongen stod Kingsley Coman för åtta mål och 15 assist, under totalt 39 spelade matcher. En fin facit som gör att han blir en saknad spelare på planen under sin läkeperiod.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.