krisen stoppar sporten

Krisen påverkar sporten i stor utsträckning

För någon månad sen var det väl ingen som trodde vi skulle ha den utveckling av världen som vi har nu med inställda evenemang och stängda gränser mellan länderna. Krisen påverkan på oss människor har varit extrem och vi har fått anpassa oss till vad som går att göra, och vad som kan genomföras. Stora evenemang ställs in, såna som vi är vana att se och betta på. Vad finns kvar för oss sportintresserade och på vilket sätt kan vi fortsätta betta hos svenska bettingbolag under denna besvärliga tid. Det tittar vi på i denna artikel.

Hur började Corona påverka sporten?

Nyheterna kom en efter en att krisen hade fått fäste i olika länder och stora event ställdes in, och då tänker vi på publik i första hand. Man spelade i början matcherna utan publik. Tänk en helt tom arena utan publik och ställ det mot en full arena med supporters. Är väl ganska glasklart att det inte kommer att fungera på ett bra sätt. Utan en hemmaklack.

Nu bröt viruset ut snabbt och man har efter det bestämt att ligor och stora event helt enkelt stängs ner.

En orsak till detta är också att spelare i vissa lag har blivit smittade och att då inte truppen heller kan spela eller att länderna har stängt sina gränser. Ett dödläge helt enkelt.

Vilka stora event har ställts in

Coronaviruset har ställt in alla de stora eventen på världsarenan men inte bara det, slutspel har också tvingats avslutas före säsongens slut och många har fått titta i regelboken hur allt ska hanteras när en situation som denna uppstår.

EM 2020

Det kommer helt klart bli en tomhet efter detta event som så många har väntat på. En stor händelse där också många redan har köpt biljett. Att fotbolls EM 2020 skulle ställas in hade många på känn och det kom också ut information om att hotell hade börjat bokas av. Hursomhelst är kostnaden för att flytta detta event enorm. Tänk alla intäkter som går förlorade i reklam. De som redan har biljett kommer troligen att få den giltig till EM 2021 men annars blir det pengarna åter. De som sett fram emot detta magiska event får helt enkelt vänta ett år till.

VM Hockey 2020

Den 8 maj var det tänkt för nedsläpp i hockey vm i Schweiz men ingen puck kommer studsa på isen i den arenan. Förutsättningarna fanns inte då flera ligor ställt in sina säsonger så även om man skulle ha fullföljt hade inte många kommit, och kanske med halvfulla lag.

Champions League

Matchschemat blir sönderhackat och ännu vet man inte om Champions League kan spelas klart i sin helhet. Det är många dagar mellan matcherna så det går att planera om, men nu senast ställdes matcherna in en vecka från 16 mars. Hur fortsättningen blir är ännu inte bestämt. Det ser i alla fall inte bra ut.

Europa League

Vi tycker inte det ser ljust ut för Europa League. Matcher i åttondelarna har ännu inte genomförts och tiden rusar på. Med tanke på beslutet om EM 2020 känns Europa League svårt.

UFC ställer in

Flera matcher har nu ställts in. Mycket på grund av reglerna kring folksamlingar som finns i olika länder. Det har helt enkelt blivit svårt att genomföra eventen.

Matcherna är

  • UFC London 21 mars
  • UFC Portland 28 mars
  • UFC Colombus 11 april

Hur man gör i UFC framöver är inte klart, det vill säga om det blir matcher utan publik men det förutsätter också att de tävlande håller sig friska.

Vad händer i framtiden?

Vi är väl medvetna om att detta virus sprider sig fort och att många kommer att bli smittade. Det gör att vi ännu inte sett vilka effekter det får för alla oss sportintresserade. Vi får helt enkelt se tiden an och ligga lågt och försöka minska smittan. Under tiden får vi planera vårt bettande och läsa på och använda oss av det som går att spela på. Kanske kan nya sporter och möjligheter bli en intressant framtid för att hitta fler attraktiva bettingmöjligheter.

Vad kan man spela på?

Det finns sporter som är aktiva och spelas och ett axplock av möjligheterna är E-sport med CS:Go. Det går även schackturneringar samt volleyboll med semifinaler i Europa CEV Cupen.

För de fotbollsintresserade kan vi tipsa om Vitryska fotbollsligan och Nicaraguas Premiera League samt såklart även trav som kan vara attraktivt.

Tänk på att du kan hitta många av dessa event hos etablerade bettingbolag. Flera av dessa matcher brukar också streamas direkt hos operatören om du lägger bet på dom. En underhållning värd varje minut för den sportintresserade.

Ta hand om er där ute.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.