Joshua mot Kubrat

Anthony Joshua mot Kubrat Pulev – Tottenham Spurs Stadium

Nuvarande tungviktsmästaren Anthony Joshua har klart med en ny titelmatch där han ska försöka försvara såväl WBO, IBF WBO och IBO-bältena. Motståndaren är bulgaren Kubrat Pulev som studsat tillbaka rejält de senaste åren efter att han förlorat sin hittills endast världsmästarfight 2014.

Betta Joshua vs Pulev

Höga odds inför mästarmötet

Oddsen till Joshuas fördel mot Pulev

Nu har Pulev en ny chans men enligt oddsen kommer det inte att bli en särskilt rolig kväll för bulgaren. Joshua är nämligen solklar favorit att vinna fighten vilket oddsen visar med all tydlighet. Det kommer givetvis att bli en intressant fight och som alla vet räcker det ibland med en lyckoträff för att vinna matchen. Allting talar dock för att det är Joshua som får in denna lyckoträff mot den sämre rankade bulgaren.

Speltips med högsta odds Anthony Joshua vs Kubrat Pulev

Anthony Joshua

Storbritanniens kelgris Anthony Joshua har nått stora framgångar i karriären och är idag rankad som världens bäste tungviktsboxare enligt Boxrec samt åttonde rankad efter pound-by-pound av alla världens boxare. Totalt har det blivit 24 fighter varav Joshua har vunnit 23 (21 på KO). Efter en sprikrak karriär med OS-guld och flertalet bälten kom karriärens första förlust mot Andy Ruiz Jr där han tappade sina WBO, IBF, WBO och IBO-bälten. Watfordsonen skulle dock få revansch redan ett halvår senare och vann mot samme Ruiz Jr och tog tillbaka bältet efter UD i Saudiarabien. Nu återstår det att se om han håller för favoritskapet på hemmaplan när ett kokande Tottenham Hotspur Stadium garanterat kommer lyfta fram sin store hjälte.

Kubrat Pulev

Pulev är 202 cm lång och har också en imponerande räckvidd. Han är enligt Boxrec världens åttonde bäste tungviktsboxare och att gå upp mot mästaren är därför Pulevs stora chans att nå den yttersta toppen. 2014 hade Pulev chansen men förlorade och sedan dess har bulgaren väntat på en ny chans. Nu har den kommit men det kunde inte varit mycket tuffare med tanke på hur oerhört formstark Joshua såg ut i sin senaste fight. Pulev behöver stå för sitt livs prestation om det ska bli seger mot Joshua, men inte ens en toppmatch kommer förmodligen räcka mot den store favoriten.

Egna tankar och analyser om matchen

Att det är så många titlar på spel gör givetvis att matchen kittlar något alldeles extra. Det är något speciellt när det är en riktig tungviktsmatch om de ädlaste valörerna. Anthony Joshuas ranking och fördel av att boxas i sitt hemland är mer än nog argument för att det blir ”hemmaseger”. Dock ska Pulev inte underskattas och som bekant kan det räcka med ett slag för att Pulev ska vinna. Vi tror dock att Joshua är alldeles för bra och relativt komfortabelt kommer att vinna. Därmed kommer Joshua fortsätta att försvara sina bälten även efter fighten mot Pulev. 

Oddsa på hemmafightern

Går Joshua mot en säker seger?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.