Sverige möter Norge den 8.9 på friends arena

Bästa odds och speltipsen inför Sverige – Norge 8/9 -19

Halva EM-kvalet är spelat när Sverige tar emot Norge på Friends Arena. Med två poäng till godo mot norrmännen – förutsatt att Sverige och Norge besegrar Färöarna respektive Malta – är det en otroligt viktig match i kampen om andraplatsen som ger en direktplats till EM 2020. Eftersom Rumänien ställs mot Spanien denna samling har Sverige goda förutsättningar att koppla ett grepp om andraplatsen men då krävs det seger mot Norge. Allt annat gör höstens situation betydligt mer prekär då det kan komma att krävas segrar mot Spanien hemma och Rumänien borta om det ska bli något EM-slutspel för Sverige.

De senaste tre interna mötena har slutat oavgjort där vintervårens EM-kvalmatch på Ullevål blev en minnesvärd tillställning. Norrmännen ledde med 2-0 men Sverige lyckades göra tre mål och vända till 3-2. Norge skulle dock få sista ordet och kvittera med matchens sista spark. Nu är Sverige favoriter och behöver vinna om det återigen ska bli en svensk fotbollssommar att minnas likt de svenska fansen fick vid VM i Ryssland 2018.

Speltips Sverige – Norge med bästa oddsen

Oddsanalys Sverige mot Norge

Sveriges väg till EM fortsätter och härnäst väntar Norge på Friends Arena. Grannländerna som lottades i samma grupp slåss tillsammans med Rumänien om den andra direktplatsen till EM-slutspelet sommaren 2020. Sverige ligger just nu tvåa i gruppen men endast inbördes möte skiljer mellan svenskarna och Rumänien. Men rumänerna har kvar dubbelmöte mot Spanien och lär tappa en del poäng där. Det gör att Sverige har perfekta förutsättningarna att sätta sig i förarsätet efter denna samling.

Sverige känns starkare än Norge och med tanke på att Janne Anderssons landslag har fördel av hemmaplan tror vi på svensk seger. Bara Turkiet har lyckats vinna på Friends Arena sedan Andersson tog över medan nationer som Ryssland, Frankrike och Italien åkt ifrån med förluster. Därför tror vi Sverige vinner mot Norge och hittar bäst odds hos Bet365 som erbjuder 1,83.

Robin Quaison har bara gått mållös av planen i 0-3-förlusten mot Spanien senast. I övrigt har han gjort mål mot Rumänien, Norge och Malta i detta EM-kval. Vi tror anfallaren – som gjort ett mål på två starter under Bundesligas säsongsinledning – gör mål återigen. Betser är spelbolaget vi vänder oss till då de brukar ha härliga odds på målskyttar.

Däremot kommer Marcus Berg inte göra mål. Han gjorde visserligen mål hemma på Malta men det var första målet på två år i landslaget. Tack och lov erbjuder Unibet det roliga spelet att betta att Marcus Berg inte gör mål och vi väljer givetvis att spela detta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.