Elfsborg AIK allsvenskan

Kommer Gnaget kunna haka på för andra raka SM-guldet?

Än har inte AIK gett upp drömmen om ett andra raka  SM-guld men om det inte ska stanna vid något annat än en dröm behövs tre poäng mot Elfsborg. Vad tror experterna om AIKs chanser?

Målsnål match med höga odds och AIK vinst -ta del av våra bettingtips

  • AIK är givna favoriter och ska inte ha något problem att besegra ett svagt Elfsborg. Vi spelar rak bortaseger till oddset 1,83 hos Betsson.[PLACERA DITT BETT]
  • Räkna med en målfattig match som sig brukar när AIK spelar fotboll, framförallt på bortaplan. AIK lär få med sig segern i en målsnål tillställning och vi väljer att spela under 2,5 mål till oddset 1,91 hos Mr Green. [PLACERA DITT BETT]
  • Det känns som en riktig 0-1-match och vi väljer därför att lägga en liten peng på att matchen slutar just 0-1. Bäst odds ger Unibet som erbjuder 7,50 i odds på resultatet. [PLACERA DITT BETT]

Ett tungt spelschema och ett misslyckande

AIK jagar guld och har haft ett svårt spelschema den senaste tiden med matcher mot Djurgården, Häcken, Hammarby och Göteborg. Poängskörden har varit blandad under den tuffa perioden men nu behövs tre poäng mot ett svagare motstånd. Richard Norling misslyckades med att ta laget till Europa vilket var målsättningen med säsongen, men ett andra raka SM-guld skulle mer än täcka upp för det misslyckade kvalet. 

Kan Elfsborg krossa AIKs gulddrömmar?

AIK har hamnat efter i guldstriden efter förlusten mot Hammarby. Nu behöver man gå rent för att vinna guldet och nästa steg är matchen borta mot Elfsborg. Ett Elfsborg som i sin senaste hemmamatch förlorade med 0-3 mot Malmö FF, men fram tills en halvtimme återstod stod man upp bra och höll nollan mot en skicklig motståndare.

Elfsborg på säker mark – fördel för AIK?

Hemmalaget har ingenting att spela förutom åttondeplatsen vilket såklart inte är någon maxad morot. Samtidigt kan laget spela någorlunda avslappnat eftersom de inte heller kommer åka ur serien.

Jimmy Thelin har dock inget särskilt förtroende hos någon känns det som, även om hans Elfsborg inte är inblandade i någon bottenstrid. Även om en åttonde plats ligger inom räckhåll är det 14 poäng till IFK Norrköping på sjunde plats. Elfsborg hade inte direkt några förhoppningar om SM-guld inför säsongen men vill i alla fall vara med någorlunda i diskussionen om platserna i Europa. 

1-0 ett borta resultat med grymma odds

Vi tror att AIK vinner matchen i en jämn och målfattig tillställning. När AIK måste vinna mot svagare motstånd är 1-0 inget ovanligt resultat. Därför kör vi en liten slant på att AIK vinner just med siffrorna 1-0 hos Unibet till höga oddset 7,50. Med detta i åtanke lägger vi också ett bet på under 2,5 mål hos Mr Green som ger 1,91 i odds. 

Ett annat bet vi väljer att lägga är rak bortaseger för ”Gnaget”. De är piskade att vinna medan hemmalaget inte har något särskilt att spela för. Därför spelar vi rak 2:a hos Betsson till 1,83.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.