Tjeckien - England EM-kval

Överkörning av Kane och co i Prag?

Tjeckien tar emot England hemma i Prag på fredag 11/10 kl 20:45. Matchen spelas på Sinobo nationalstadion.

Marknader med spelvärde i matchen mellan Tjeckien – England

  • Både Harry Kane och Raheem Sterling är ute efter revansch efter den senaste helgens svaga resultat i deras respektive Premier League lag. Med båda dessa målfarliga spelare i form tippar vi att de bär England fram till segern och lägger spelet hos Coolbet på att England vinner till oddset 1.47. {Här kan du lägga ditt spel!}
  • Englands defensiv har sviktat i de senaste kvalmatcherna när de har släppt in en del billiga mål. I mötet mot Kosovo hemma senast släppte de in hela tre mål och därför lägger vi spelet på att båda lagen gör mål till oddset 1.98 hos 888Sport. {Här kan du lägga ditt spel!}
  • När både Kane och Sterling är ute efter revansch kommer det även att nätas tidigt. De gjorde båda ett varsitt mål i första halvlek i senaste matchen mot Tjeckien. Vi tippar därför att det blir över 1.5 mål i första halvlek. Vi hämtar spelet hos Betsson till oddset 2.60. {Här kan du lägga ditt spel!}
  • Både Kane och Sterling har gjort sex mål vardera i kvalet för England och vi tippar att de båda slår till i matchen mot Tjeckien. Vi spelar Harry Kane till oddset 1.87 och Raheem Sterling till oddset 2.55 som målskyttar i matchen hos Unibet. {Här kan du lägga dina spel!}

Englands offensiva vapen Kane och Sterling

Kapten Kane har hittat målet sex gånger under kvalspelet, precis lika många mål står även Raheem Sterling på. Duon har stått för 12 av lagets totala 19 mål på bara fyra matcher och är ett fruktat anfallspar för alla länder att möta i kvalspelet. En stor orsak till att det görs så många mål är Southgates positiva inställning till anfallsglad fotboll. Innan Southgate tog över som tränare för landslaget hade England svårt att hitta målet även om de hade i princip samma spelare som nu. Skillnaden är att Southgate ställer upp med en offensiv trupp som är kapabla att vinna genom att köra över motståndarlaget totalt och spruta in mål.

En stor offensiv dominans som lagen i gruppen inte har en chans att mäta sig med defensivt. Förutom Kane och Sterling finns det massor av andra alternativ att sätta in som Jadon Sancho, Jamie Vardy, Tammy Abraham och Marcus Rashford. Alla dessa spelare är även framstående spelare i sina klubblag och spelare som Sancho, Rashford och Abraham är alla runt 20 år. Offensivt ser det extremt ljust ut i England, men defensivt finns det en del att jobba på. Stora hål i defensiven uppenbarade sig i matchen mot Kosovo. De engelska mittbackarna Stones och Maguire hängde inte med i Kosovos snabba attacker.

Men trots att England släppte in tre mål löste deras offensiv jobbet genom att göra fem mål.

Är Tjeckien kapabla att utnyttja Englands defensiva brister?

Tjeckien ligger tvåa i gruppen efter England med en match mer spelad och tre poäng mindre. Under tränaren Jaroslav Silhavy har Tjeckien blvit ett landslag som oftast hittar målet i sina matcher. Tjeckien har i 16 av de senaste 20 matcherna gjort åtminstone 1 mål. Med dessa positiva siffror i ryggen är ett bevis på att de är fullt kapabla att öppna upp motståndarnas försvar och göra mål. Med tanke på Englands svaga defensiva insats i senaste mötet mot Kosovo tippar vi att Tjeckien åtminstone gör ett mål på England. Tjeckien är även ett starkt lag på hemmaplan då de endast har förlorat tre gånger på de senaste tretton matcherna hemma.

Den spelaren i Tjeckien som förväntas göra målen i matchen är Vladimir Darida. Han är den spelaren med flest landskamper, men även med en fantastisk säsong bakom sig i klubblaget Hertha Berlin där han redan hunnit gjort 1 mål och 3 assist i de 5 matcher han startat. Formen från klubblaget har även följt med honom hela vägen till landslaget där han alltid är ett offensivt hot. Om England ska ro hem de tre poängen och säkra poängen till EM måste de ha full koll på Darida så att han inte gör mål själv eller spelar fram sina lagkamrater till farliga lägen.

Vi tippar matchen

Med den senaste matchen som slutade hela 5-0 till England går de in med ett psykologiskt övertag i matchen som det kommer att bli svårt för Tjeckien att bortse från. Även om Tjeckien är ett starkt hemmalag är det sällan de ställs mot ett lag som sitter på en sådan offensiv kapacitet som England. Tjeckien är ute efter att få revansch, men vi tippar inte att det kommer att vara möjligt eftersom att den tunga förlusten fortfarande hänger kvar. England har trots lite defensiva småbrister dominerat sina matcher och är i oerhört bra form. England vinner matchen med 1-3.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.