Luleå - Brynäs - SHL

Ett Brynäs i usel form åker upp till Norrland för att vända

I kvällens SHL möte mellan Luleå och Brynäs i Coop Norrbottens Arena är det endast tre poäng som gäller för Brynäs.

Tips på bra marknader med fint värde i matchen

  • Brynäs fortsätter att samla på sig förluster. Laget har gått riktigt segt den här säsongen och har bara 7 poäng på 7 matcher. Det ser riktigt illa ut för Gävlelaget. Vi spelar därför på vinst till Luleå till det väldigt generösa oddset 1.84 hos Betsson. {Lägg ditt spel här!}
  • Något som dock inte har varit segt för Brynäs är målskyttet mot Luleå på bortaplan. I sex av de åtta senaste sammandrabbningarna mellan lagen har Brynäs gjort över 2.5 mål när de kommit på besök i Norrbotten. Vi tackar för oddset på 3.05 hos Unibet och placerar vårat spel på att Brynäs gör över 2.5 mål i matchen där. {Lägg ditt spel här!}
  • Även om det är Brynäs som står för de insläppta målen i sina senaste 5 bortamatcher blir det oftast målrikt. Med de sjuka siffrorna över 5.5 mål per match i Brynäs senaste 5 bortamatcher spelar vi på oddset 2.70 på spelet över 5.5 mål i matchen hos NordicBet. {Lägg ditt spel här!}
  • Trots att Brynäs har haft det tungt finns det vissa ljusglimtar i laget. Anton Rödin har gjort 6 poäng på 7 matcher och leder den interna poängligan. Vi lägger spelet på att han gör ett poäng i mötet mot Luleå under ordinarie matchtid till oddset 1.90 som 888Sport ger oss. {Lägg ditt spel här!}

Luleå har underpresterat

Ingen övertygande inledning på säsongen för förra säsongens semifinalister. Laget ligger för närvarande nere på nionde plats och harvar. Men med så lite poäng som skiljer mellan lagen i tabellen kan en hemmavinst för Norrlandslaget se dem segla upp på en betydligt bekvämare femteplats. Luleå var ett av de lagen som tippades sluta i toppen av tabellen innan säsongen drog igång och hittills har de inte motsvarat förväntningarna, men eftersom att säsongen bara är i startfasen finns det massor av tid att återhämta sig. Helt kasst har det inte gått dock när de i bortamatcher mot lag som Rögle har fått med sig poäng.

Positivt är att lagets 19-årige superback Nils Lundkvist har öppnat säsongen riktigt fint med 7 poäng på 8 spelade matcher. I de offensiva leden är det Robin Kovacs och Petter Emanuelsson som har producerat mest poäng med 5 vardera. Inga superimponerade siffror som tar dem till toppen av skytteligan, men eftersom att säsongen är i sin linda finns det fortfarande tid för spelarna att förbättra poängskörden. Extremt positiva siffror har dock målvakten Joel Lassinantti som bara ligger på i snitt 1.99 insläppta mål per match och en fin vinstprocent på 91.77. När poängskörden förbättras kommer även laget att klättra i tabellen.

Brynäs är under isen

Med en tolfteplats i tabellen ser det inte ljust ut för Gävlelaget som endast har Växjö och Linköping under sig i tabellen med bara ett poäng mer. Men trots den negativa tabellplaceringen har laget tagit sina två segrar mot bra motstånd då de har vunnit mot både Djurgården och Frölunda. Segern mot Frölunda var Brynäs första match för säsongen som de startade på bortais och åkte hem med tre poäng efter att de vann med 2-5. Lagets andra seger kom hemma mot Djurgården där de slutligen vann med siffrorna 4-3. Deras två senaste matcher har slutat med förluster mot Örebro borta och HV71 hemma. Dessutom gjorde Brynäs endast två mål på dessa matcher.

Brynäs förstemålis Joacim Eriksson har haft det tungt med ett snitt på hela 3.49 insläppta mål per match och en ganska svag räddningsprocent på bara 86.40. För att ett lag ska gå bra måste målvaktspelet fungera och för att Brynäs ska klättra uppåt gäller det att Eriksson börjar hitta formen. Som vi nämnde i inledningen har det gått riktigt bra för Anton Rödin som leder den interna skytteligan med 6 poäng på 7 spelade matcher. Andra spelare som börjar komma igång är Greg Scott som hittills ligger på 4 poäng och före vändan till KHL öste in poäng för Brynäs. Förra gången han spelade i laget låg han runt 40 poäng per säsong.

Bryter Brynäs den negativa spiralen på bortais?

Det är inte mycket som talar för Brynäs i kvällens match mot Luleå. Ett Luleå som är på uppgång med 3 vinster på de 5 senaste matcherna, och som dessutom kommer stärkta från en vinst med 3-6 borta i Champions League mötet mot Belfast. Brynäs kommer istället direkt från två raka förluster med tunga siffror som 6-1 och 1-4. I 4 av de 5 förlusterna har Brynäs klappat ihop totalt då de inte har lyckats göra mer än 1 mål. Vi tippar att Luleå vinner matchen för att de är i en betydligt bättre form och är ute efter topplaceringarna i ligan där de egentligen ska befinna sig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.