Raheem Sterlings rygg

Höga odds i mötet mellan Everton – Manchester City

I omgång 7 av Premier League tar Everton emot Manchester City på Goodison Park. Matchen spelas på lördag 18:30. Vi analyserar matchen och ger dig de mest spelvärda marknaderna att betta på.

Tips på marknader att spela på mellan Everton och Manchester City

Efter 8-0 vinsten mot Watford förra helgen är sannolikheten stor att City fortsätter att producera mål. Spela hos Unibet att de gör över 2.5 mål i matchen till oddset 2.05.

Kevin De Bruyne gjorde både mål och assist mot Watford. Om du spelar på att han kommer att göra mål mot Everton får du oddset 2.75 hos Bet365.

Raheem Sterling har varit grym den här säsongen. I mötet mot Everton kommer han dessutom helt utvilad. Chansen är stor att han är hungrig på att göra mål. Betsson ger dig hela 2.09 i odds på att han gör mål.

Everton lyckades inte att göra mål i förra veckans hemmamöte mot Sheffield. Med den ojämna formen de befinner sig plus att de möter ett mycket svårare lag den här veckan kan är det ett hett tips att spela på att de inte gör mål mot City heller. Hos 888Sport får du oddset 2.38 om du spelar på att City vinner utan att släppa in mål.

Kan Everton trots deras ojämnhet utgöra ett hot mot Manchester City?

Evertons stora problem den här säsongen har varit att ta vara på sina chanser. Laget är bra på att skapa målchanser, men problemet är att de har varit alldeles för svaga i avsluten för att nå hela vägen. Bara i senaste matchen hemma mot Sheffield hade de 16 skott på mål och inget skott gick in. Av alla lag i ligan ligger de femma på att skapa flest målchanser, men de har bara gjort fem mål såhär långt. Med sitt slagkraftiga anfall tycker man att det borde göras fler mål.

Richarlison är den av anfallarna som har gjort det bäst med två mål. Nyförvärvet Moise Kean har inte hittat målet ännu och Iwobi har gjort ett mål. Förutom anfallarna har Everton Sigurdsson som brukar vara livsfarlig med sina frisparkar, men han har inte hittat målet ännu. Kanske sitter första frisparksmålet mot City nu på lördag.

Ett ifrågasatt City kom snabbt tillbaka

City stod inte för en alltför imponerande insats borta mot Norwich då de förlorade med 3-2. Larvigt kan tyckas, men Guardiolas post som tränare blev ifrågasatt. City svarade tillbaka på ett sätt som inget annat lag i ligan kan göra när de vann helgens hemmamöte mot Watford med 8-0. Redan efter 18 minuters spel av matchen stod det 5-0. Även om segern är totalt överlägsen ger den inte fler poäng än 3. Men det spelar inte så stor roll eftersom att det även ger ett psykologiskt övertag mot framtida motståndare. Vilket kan betyda mycket i det långa loppet.

Raheem Sterling utvilad inför mötet

Smart drag av Guardiola att låta Raheem Sterling vila i helgens möte mot Watford. Med den breda truppen Pep har till sitt förfogande kan han utan problem ställa av sina startspelare och istället som i detta fallet låta Mahrez spela istället. Det är inget annat lag i Premier League som ens kommer i närheten sett till kvalité som även sitter på bänken beredda att hoppa in. Liverpool har en förstauppställning som är jämförbar, men avbytarbänken är ljusår från City’s. Eftersom att Guardiola vilade Sterling i förra helgens match kommer han tillbaka med full kraft mot Everton, så det gäller att de har förberett sig väl.

Richarlison är Evertons största hopp att göra skillnad i matchen

Richarlison gjorde stor succé förra säsongen i Everton som var hans debutsäsong. Han slutade på totalt 13 mål, en lyckad värvning som med sina 22 år kommer att fortsätta utvecklas. Richarlison leder den här säsongen lagets interna skytteliga med 2 gjorda mål, men förutom klubblagsfotbollen i Everton har han även visat sig vara effektiv i det brasilianska landslaget. Eftersom att Evertons problematik ligger i avsluten den här säsongen måste Richarlison visa sig från sin bästa sida och fortsätta på den produktiva vägen han så fint inledde mot Wolves hemma när han gjorde två mål. Då är chansen större att även Moise Kean kommer igång med målskyttet också.

Slutresultat och genomgång av de fem senaste mötena

Senaste gången lagen möttes var i februari 2019. Även då spelades matchen på Goodison Park. Manchester City vann den matchen med 0-2. City vann även båda mötena innan den matchen med 3-1, ett av mötena var på Etihad och det andra på Goodison Park. Då lagen spelade mot varandra 2017 gick det desto bättre för Everton som vann ena matchen hemma med 4-0 och även fick med sig ett oavgjort resultat på Etihad. Om Everton ska ha en chans att bryta den trista trenden från de tre senaste mötena gäller det att ha full koll på City’s mittfält och försöka utnyttja det försvagade försvaret.

Även om City’s försvar inte håller samma klass som när Laporte spelar har de mer eller mindre löst problemet genom att sätta ner Fernandinho som mittback istället. Det visade sig fungera som en utmärkt lösning mot Watford. Kevin De Bruyne kommer att vara ett annat problem. Han är en av ligans bästa och smartaste spelare eftersom att han alltid hittar de avgörande passningarna. Plus att han är extremt bra på att hålla i bollen och utmana motståndarna. Vi tippar att Everton kommer att få det alldeles för svårt att stå emot City. En utvilad och hungrig Sterling kommer att vara ett ständigt hot för Evertons backlinje. Vi tippar att City vinner med 0-3

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.