EM 2020 grupperna

EM 2020 – odds och hur ser grupperna ut?

Den sista lottningen för EM 2020 har genomförts och grupperna är nu nästan helt färdigställda. Det som fortfarande saknas är de fyra lag som kommer från Nations League. Dessa är redan lottade men vi vet ännu inte namnen på dem.

Lottningen blev en spännande tillställning och Sverige hamnade i en ganska attraktiv grupp tillsammans med Spanien som vi redan sedan kvalspelet känner till väl. Till EM 2020 har vi också fått en dödens grupp. Mer om grupperna och alla detaljer som gör att du får full koll hittar du här nedan. Men vi börjar med att rekommendera vart man hittar EM odds 2020 och det är hos Betsson!

Favoriter i grupperna

Helt klart finns det favoriter i varje grupp, i en del grupper endast en och i vissa flera favoriter.

Italien är favorit i grupp A, Belgien i grupp B, Nederländerna i grupp C och grupp D såklart England. Kikar vi på grupp E där även Sverige är med talar allt för Spanien och den sista gruppen F, som vi kan kalla dödens grupp är nog Frankrike en favorit. Men tänk, både Tyskland och Portugal finns i denna grupp och så även Rumänien som alla förstår kommer få en hopplös uppgift.

Blir det några överraskningar

I ett EM finns det alltid överraskningar. Kan till exempel Kroatien slå England? Eller kan Tjeckien slå till, som tidigare. Polen kan skrälla till mot Spanien genom Lewandowski. Helt klart kommer vi att få se överraskningar och det redan i det första gruppspelet som startar den 12 juni 2020.

Hur ser oddsen ut på vem som vinner grupperna?

Ett snabbkoll på bettingläget och oddsen för vinnare till EM 2020 visar på att Det fem som har störst möjligheter är nedanstående. Odds från Unibet.

  • England – 6,00
  • Belgien – 7,00
  • Frankrike – 7,00
  • Nederländerna – 8,00
  • Spanien – 8,00

Hur funkar grupperna? 

Samtliga nationer är indelade i sex stycken grupper med fyra lag i varje. I varje grupp går de två bästa lagen vidare till spel om åttondelsfinalen. Till den delen av turneringen är det 16 lag. De sex grupperna bidrar då med två från varje grupp, vilket blir 12 stycken. Resterande fyra stycken kommer från de fyra bäst tredjeplacerade lagen.

Hur tar man sig till slutspelet från gruppen?

Allt handlar om att inte förlora sina matcher. Eftersom den säkraste platsen för att gå vidare är att vara bland de två bästa i gruppen är det inte utrymme för några misstag i detta kvalspel. Man kan ha tur att bli något av de fyra lag som alltså är de bäst presterande tredje placerade lagen. Kort sagt, genom att vinna alla sina matcher har man säkrat fortsättningen i EM 2020. 

När är grupperna helt klara?

Grupperna är ännu inte helt färdigställda. Själva dragningen har ägt rum och det finns nu totalt 20 färdiga lag i grupperna, som ska bestå av 24 lag. De resterande fyra platserna ska fyllas av ett utslagsspel från Nations League som består av 16 lag. Det är respektive gruppvinnare i UEFA Nations League som ställs mot varandra och som till sist leder till att fyra nationer får varsin biljett till EM 2020. Finalerna i Nations League för Play off är klara 31 mars 2020.

Kortfattad information om varje grupp i EM 2020

Vi går kort igenom de olika grupperna och ger lite tankar om varje grupp.

Grupp A

I denna grupp hittar vi Italien, Wales, Turkiet och Schweiz. Vi ser ju Italien som den som kommer ta hem det här men faktum är att Wales var den som kom ända till semifinalerna år 2016 där de till slut förlorade mot Portugal.

Grupp B

I grupp B hittar vi Belgien, Danmark, Finland och Ryssland. Är det nån tvekan om att Belgien kommer ta hem detta? Nej det tror ingen. Dock kan det bli riktigt intressant om andra platsen i den här gruppen. Även om Finland ligger en bit ner i FIFA´s ranking så presterade dom bra i kvalet men räcker dom till att ta sig upp i gruppen? Danmark är också ett intressant lag som verkligen kan prestera när det krävs. Mest troligt är att Danmark kniper andra platsen.

Grupp C

En grupp bestående av Nederländerna, Ukraina, Playoff vinnare och Österrike. Ingen tvekan om att Nederländerna kommer ta hem första positionen i denna grupp. Vem lyckas ta sista biljetten i denna grupp? Svårt och kan gå lite hursomhelst. Troligen har Ukraina bästa chansen om den förvaltas väl.

Grupp D

England på Wembley Stadion. Hur bra låter inte det för England. Precis. Inga tveksamheter här. Övriga lag är Kroatien, Tjeckien och ett lag från Play off. Kroatien borde plocka hem andra platsen i denna grupp.

Grupp E

Här hittar vi Sverige tillsammans med Spanien som vi under kvalet lärt känna riktigt bra. En klar fördel för Sverige såklart. Övriga utmanar här är Polen och sen ett lag från play off spelet. Utmanaren för Sverige får nog ses som Polen. Här kommer det krävas en hel del för Sverige att ta sig vidare och det kommer bli en nagelbitare.

Grupp F – dödens grupp

Extremt spännande med Frankrike, Tyskland och Portugal i samma grupp. Stackars Rumänien är helt borta redan innan det börjat. Oavsett så är Frankrike en favorit här. Allt kan hända men det blir tufft om andra platsen. Det effektiva tyska maskineriet eller innevarande mästarna Portugal. Tyskland är svåra att rå på. Vi tror Portugal får svårt här.

Sveriges chanser att ta sig vidare från gruppspelet

Ska Sverige klara detta så är det såklart optimering av laget på alla sätt. Polen möter vi sent i turneringen så allt kan avgöras på den matchen. Bra såklart då vi har haft tid att spela mot både Spanien och en av play-off vinnarna. Varje match är viktig här och kom ihåg att det finns fyra biljetter för de bäst presterande lagen på tredje plats. Helt klart ska vi ta oss vidare från gruppspelet och det finns stora möjligheter för det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.