Speltips Primera och Vysshaya Liga

unibet logo

I detta speltips har vi hämtat två matcher från femtonde omgången av Liga Primera i Nicaragua. Första matchen vi valt att reka är det mellan Managua FC – Deportivo Ocotal som kickar igång 00:30 natten mot torsdagen. Vi hämtar även mötet när CD Walter Ferreti tar emot Real Madriz FC med start kl:03:00 inatt. Sist rekar vi fredagsmötet i vitryska Vysshaya Liga mellan Neman Grodno – FC Belshina Bobruisk med start 18:00. Vi börjar i Primera Liga med mötet mellan Managua FC – Deportivo Ocotal.

Managua FC – Deportivo Ocotal

Råder klasskillnad när ligaledarna Managua FC på hemmaplan tar emot Deportivo Ocotal som ligger näst sist i tabellen inför omgång 15 av Liga Primera. Managua FC ligger inför omgång 15 tre poäng före det jagande Esteli och kan om de lyckas hålla förstaplaceringen säsongen ut vinna titeln för första gången. I mötet mot Ocotal är de med all rätt favoriter trots att de i sina två senaste matcher tappat poäng efter två oavgjorda matcher på raken. På hemmaplan förlorar ligaledarna sällan då de nästintill tagit full poäng hemma. Enda poängtappet på hemmaplan den här säsongen kom i 1-1 matchen mot förra säsongens ligamästare Esteli.

Ocotal – näst sist i tabellen

Deportivo Ocotal har som vi nämnde i inledningen haft en tuff säsong då de befinner sig nere i bottenskiktet. Det enda övertaget de har från att ligga allra sist är deras målskillnad, annars befinner de sig på samma poäng som sistplacerade Sabanas. I den förra omgången ägde bottenmötet rum då Ocotal tog emot Sabanas hemma. Det slutade 1-1 och det ser minst sagt oroväckande ut nu när de på bortaplan ska möta ligaledarna. Vårat tips är att Managua FC tar en ganska enkel seger med tanke på deras form då de har åtta raka matcher utan förlust. Spelet hämtar vi hos Unibet till oddset 1.25.

CD Walter Ferretti – Real Madriz

Nattens andra möte spelas mellan CD Walter Ferretti – Real Madriz där det besökande Real Madriz är i en aningen bättre form inför mötet. Men Ferretti innehar fjärdeplatsen i ligan av en anledning. Trots lite sviktande form i de senaste fem matcherna med tre förluster och två vinster har de fortfarande häng på tredjeplacerade Diriangen som ligger före med 6 poäng. Fördelen är att om de inte lyckas att ta in på Diriangen så har de fortfarande en god chans att ta sig till slutspelet i och med deras fjärdeplats. På deras hemmaplan är de dessutom starka med tre vinster på de fyra senaste matcherna.

Madriz – Svaga borta

Utanför slutspelsplats, på åttondeplats hittar vi Real Madriz. Avståndet att ta sig upp på slutspelsplats är inte heller vidare långt då det bara är fyra poäng upp till sjätteplatsen som innehas av Chinandenga. Men för att göra det måste de bättra på sin form på bortaplan. De har nämligen förlorat fyra av sina fem senaste matcher på bortagräs. Det blir inte lätt i ett möte mot ett av ligans bästa lag. Vårat tips går till att Walter Ferretti tar segern och spelet hämtar vi hos Betsson till oddset 1.59. Real Madriz har helt enkelt inte uppvisat något vidare stabilt spel på bortaplan som motiverar till en seger.

Neman Grodno – FC Belshina Bobruisk

Mitten mot toppen ställs mot varandra på fredag i omgång 4 av Vysshaya Liga när det mittenplacerade Neman Grodno på hemmaplan tar emot sistplacerade Belshina. Neman Grodno har haft en bra säsongsinledning där de på de tre matcher som har spelats har skrapat ihop fyra poäng genom att inleda säsongen borta mot Isloch Minsk med en förlust för att i match nummer två slå ligafyran Vitebsk hemma och i senaste matchen spela oavgjort mot Shakhtyor Soligorsk på bortaplan. Så i den enda matchen de spelat på hemmaplan har de även vunnit. Och alla lagen de mött ligger ovanför dem i tabellen.

Belshina – bara ett mål framåt

Belshina har haft det desto tuffare i säsongsinledningen då de inte lyckats skrapa ihop ett endaste poäng och bara mäktat med att göra ett mål framåt. Väldigt oroväckande inför mötet mot Neman på bortaplan som har ett riktigt fint försvarsspel där de knappast kommer att lämna något vidare stort utrymme för Belshinas anfallare. Ett mål framåt bådar inte gott heller, då speciellt mot ett såpass defensivt lag som Neman. Vårat tips är att Neman tar en komfortabel seger på hemmaplan och oddset hos Unibet på 2.00 är en riktig bjudning. Hos Unibet kan du även livestreama matchen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.