sparkar på en boll

Speltips Primera och Vysshaya Liga

Inatt har vi en hel del intressanta matcher att se framemot i den nicaraguanska Primera Liga. Men även en match i vitryska Vysshaya Liga. Från Primera Liga har vi mötet mellan Ferreti – Sabanas som kickar igång 00:00 natten mot torsdagen för att sedan även reka mötet mellan Juventus Managua – Deportivo Ocotal som startar kl:01:00. Från den vitryska Vysshaya Liga rekar vi mötet mellan BGU Minsk – Gorodeya som startar imorgon torsdag kl:16:30. Samtliga matcher går att livestreama hos Unibet. Vi börjar med mötet mellan Ferreti – Sabanas eftersom att det är det som sparkar igång först.

Ferreti – Sabanas

Hemmalaget Ferreti är inne i en formtopp efter att de vunnit fyra av deras fem senaste matcher, förlusten kom i bortamötet mot ligatrean Diriangen i början av april, så de tre senaste matcherna har alla slutat med vinst. Dessutom har flera av lagets senaste vinster slutat med stora siffror då de har vunnit med siffror som 7-0 i mötet mot Chinandega och så sent som för två omgångar sedan vann de med 4-0 mot det besökande Real Madriz. Med dessa fina siffror har de gjort flest mål i ligan och placerat sig på en fjärdeplats med bara 4 poäng upp till tvåan Esteli och trean Dirangen som båda har 31 poäng.

Sabanas i botten av tabellen

Sabanas tillhör istället bottenskiktet av tabellen och befinner sig näst sist, på plats nio inför bortamötet mot Ferreti. Tabellplaceringen talar sitt tydliga språk om man ser till lagets prestation under de senaste fem matcherna då de bara lyckats spela hem en trepoängare, vilken kom i hemmamötet mot Real Madriz. I senaste omgången föll de hemma mot ligaledarna Managua FC med 0-1 och med tanke på lagets bortaform ser det inte ljust inför nattens möte. Vårat spel lägger vi på att Ferreti tar hem segern till oddset 1.37 hos Betsson. Vi ser helt enkelt inte att de ska kunna bli en annan utgång.

Juventus Managua – Ocotal

Managua ligger inför omgång 17 på den sista slutspelsplatsen med två poängs marginal ner till Chinandega som ligger och jagar på plats 7. Förutom att Juventus har ett försprång på två poäng ligger de även plus i målskillnad. Så de borde ha en god chans att säkra den sista slutspelsplatsen i de två återstående omgångarna. Vinst mot Ocotal och den är säkrad. I de tre senaste matcherna har de vunnit två och spelat en oavgjorda så formen inför nattens möte är det inget fel på. Dessutom är de oerhört produktiva på hemmaplan och har inte förlorat inför de egna fansen sedan i januari.

Ocotal – inte mycket att spela för

Allra sist i tabellen hittar vi Ocotal som bara lyckats skrapa ihop ett poäng från de senaste fem omgångarna. Det var i den oavgjorda matchen på hemmaplan mot Sabanas som ligger näst sist i tabellen de lyckades få med sig ett poäng. Senast laget spelade till sig tre poäng i en seriematch var i hemmamötet mot Chinandega i mitten av mars. Lagets bortaform har varit under all kritik och det kommer bli tufft att motivera sig inför mötet mot Juventus eftersom att det inte finns något att spela för nu. Därför tippar vi en klar seger till Juventus. Spelet hämtar vi hos Unibet till oddset 1.44.

Energetik BGU – Gorodeja

Från de matcher i Nicaragua som spelas nattetid ska vi nu istället reka en match som spelas på eftermiddagen svensk tid. Det är omgång 5 i Vysshaya Liga där hemmalaget och ligatvåan Energetik tar emot Gorodeja. Huvudstadslaget Energetik BGU Minsk åkte i förra omgången på sin första förlust när de besökte ligaledarna Zhodino. Det blev förlust med siffrorna 2-0 och de fick därmed se motståndarna segla upp i den absoluta toppen av tabellen. Men efter bara en förlust på de fyra första matcherna är det ingen fara ännu eftersom att de fortfarande är med och slåss om första platsen i allra högsta grad.

Gorodeja i fin form

Gorodeja inledde sin säsong i motsatt riktning eftersom att de förlorade sina två första matcher. Men därefter har de tagit två fullpoängare i de två senaste matcherna. Såpass jämn som tabellen är nu har de placerat sig på plats 9. Vinsterna har kommit mot det sistplacerade Belshina och fjortonplacerade Dinamo Minsk, så kanske inte några överdrivet imponerande vinster. Oavsett så betyder det en formtopp inför det så viktiga mötet. Vårat tips lägger vi dock på att Energetik tar ännu en seger här och studsar tillbaka från den senaste förlusten även om det kan tyckas vara en aning förvånande att de ligger i toppen av tabellen, men deras hittills tre tagna vinster övertygar.

Spelet lägger vi hos Unibet till oddset 1.72.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.