SHL Frölunda - Skellefteå

Toppmöte i Coop Norrbotten Arena!

  • Det blir troligtvis ingen lätt match för Luleå när de på hemmaplan tar emot Rögle, men vinna kommer de att göra. Vi hämtar spelet på att Luleå vinner hos Bethard till oddset 1.80. {Klicka här för att lägga ditt spel}
  • Frölunda har under den senaste tiden inte gått att känna igen och nu är det dags för en uppryckning för att inte helt tappa greppet. Vi tippar även att de kommer att besegra Skellefteå hemma. Spelet hämtar vi hos NordicBet till oddset 2.07. {Klicka här för att lägga ditt spel}
  • Malmö har börjat fått upp slutspelstempot efter att de tagit två raka segrar. Detsamma går inte att säga om Leksand som åker till Skåne med ett sargat självförtroende. Vi tippar vinsten till hemmalaget och hämtar spelet hos Unibet till oddset 1.70. {Klicka här för att lägga ditt spel}

Luleå – Rögle

Luleå har gått som ett ånglok på hemmais de senaste matcherna och det är oerhört sällsynt att de överhuvudtaget tappar poäng på hemmaplan. Senaste gången de förlorade en SHL-match i Coop Norrbotten Arena var när de mötte Skellefteå i derbyt 17 december. Inte ens de svenska mästarna, Frölunda kunde stå upp mot Luleå när de i senaste omgången föll med 4-1. Luleå var fullkomligt överlägsna. I omgångarna innan dess har de avverkat lag som Växjö borta och Färjestad hemma. Deras sikte är klart inställt på att ta hem förstaplatsen i ligan. Vilket de troligtvis även kommer att lyckas med.

Luleå – grymt bra hemma

Rögle såg för några omgångar sedan helt orubbliga ut. Ett av de lagen som såg bäst ut inför slutspelet. De ser fortfrarande ruskigt heta ut att ta hem SM-bucklan, men formen är lite sådär. I hemmamötet mot Linköping krävdes ett avgörande på straffar för att slutligen få med sig två poäng, en match de ska komma ut med tre poäng från då de är flera klasser bättre än Linköping. Nu ska de möta ligans bästa lag borta. Vårat tips går till att Luleå återigen tar en seger på hemmaplan. Norrbottenlaget är i en mycket bättre form.

Frölunda – Skellefteå

Vad är det som händer med det svenska mästarlaget? Två poäng i bortamötet mot Linköping är allt de har lyckats skrapa ihop från de senaste fem matcherna. De svaga resultaten har resulterat i att de nu har åkt ner utanför direktplats till kvartsfinalerna. Det ser därmed inte särskilt ljust ut inför fortsättningen av säsongen. För om de ska fortsätta såhär kan de glömma SM-guldet eftersom att det statistiskt sett inte vunnits av ett lag som hamnat på Play In platserna. Det finns dock ett litet hopp att hinna vända det hela innan grundsäsongen spelats klart.

Skellefteå – tio raka vinster

SHLs hetaste lag är för tillfället Skellefteå. De fick en rejäl fart sen början av februari och står inför bortamötet mot Frölunda på tio raka segrar. De går fram som en ångvält och kör över allt motstånd. Det är inga dåliga lag som de vunnit över i sin vinstrad heller. Djurgården, Örebro och Luleå har skalperats på deras väg upp på andraplats i ligan. Mot Frölunda tar det dock stopp. Frölunda har varit bra i de matcher när dessa lag mötts tidigare under säsongen. Dessutom har de segrat med väldigt stora vinster.

Malmö – Leksand

Lite som en outsider har Malmö smugit sig in på en säker Play In plats, men har även chansen att ta ännu högre placeringar om de spelar riktigt bra i de sista omgångarna av grundserien. De har en rad fina segrar sett till de senaste tio omgångarna av SHL. Däribland mot Skellefteå, Djurgården och Färjestad. Totalt sex segrar och fyra förluster är facit. I Malmös jakt på direktplatserna har de en av ligans bästa målvakter i Oscar Alsenfelt. Han är såpass bra att han klättrat upp till att bli ligans andra bästa målvakt under årets grundserie. Nu när slutspelet står för dörren är han viktigare än någonsin.

Leksands självförtroende sänkt igen

Platt fall för Leksand borta mot Skellefteå och förlust med hela 8-2. Laget från Dalarna hade innan matchen fått upp en strimma hopp och återtagit en del av självförtroendet efter att de hade tagit tre raka vinster. Det var inga på pappret dåliga lag som de slog under vinstraden heller då de avverkade både Växjö och Frölunda. Vi tippar dock att det inte kommer att bli så många fler vinster för Leksand under årets säsong och det känns självklart att Malmö tar segern hemma. Leksand får börja förbereda sig för kvalet istället.

Betfair logga

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.