SHL - Örebro - Luleå

SHL tipset!

  • Örebro är starka på hemmais, men när Luleå kommer på besök tippar vi vinsten till Norrlandslaget. Vi hämtar oddset på 2.25 hos Betfair. {Klicka här för att betta!}
  • Färjestad är trots förluster i de två senaste matcherna ett av seriens absolut bästa lag och vi tippar att laget tar med sig full poäng hemma mot Växjö. Spelet hämtar vi hos NordicBet till oddset 1.81. {Klicka här för att betta!}
  • Djurgården gjorde en strålande match hemma mot Malmö senast och Niklas Svedberg som höll nollan är i grymt bra form. Djurgården vinner därmed mötet borta mot Leksand. Spelet lägger vi hos Unibet till oddset 2.15. {Klicka här för att betta!}

Örebro – Luleå

Örebro hade inte sin bästa dag den här säsongen när de på hemmaplan föll med hela 2-5 mot det besökande Rögle i den förra omgången. Rögle tog direkt kommandot i matchen och drog ifrån med siffrorna 0-3 efter bara två spelade perioder. Den fjärde perioden kunde inte ha börjat sämre när Rögle skjöt in sitt fjärde mål i matchen. Örebro gjorde dock sitt första mål efter att de låg under med 0-4, men då var uppförsbacken redan för lång för att komma tillbaka i matchen. Detta var Örebros första förlust sedan fem matcher tillbaka som de vann allihop.

Luleå – Offensivt effektivt

Luleå hade i den förra omgången HV 71 hemma. Det skulle bli en tung match för Jönköpingslaget som slutligen föll med hela 6-3. Luleå öppnade extremt effektivt när de gjorde tre mål på sina sex första skott i matchen och hade då 50 i skottprocent. Procenten skulle dock komma att jämna ut sig senare under matchen. Luleå tog sin andra raka seger och har på de två senaste matcherna gjort imponerande 13 mål. I Luleås två senaste vinster har Jesper Sellgren varit i grymt bra form då han stått för 2 mål i de båda matcherna.

Luleå tredje raka

Örebro kommer från innan de föll mot Rögle hemma från en fin vinstrad då de hade fem raka vinster. Därmed ser Örebro riktigt bra ut trots den senaste förlusten. Även Luleå är inne i en bra form och har bara en förlust borta mot bottenlaget Oskarshamn på de fem senaste matcherna. Luleå ser hetast ut inför mötet med tanke på deras höga målproduktion under de två senaste matcherna. Med den målformen tippar vi att det kommer att göras en del mål även borta mot Örebro. Luleå tar sin tredje raka seger borta mot Örebro.

betsson logga
Lägg ditt SHL bet!

Färjestad – Växjö

När Färjestad i sin senaste match åkte till Göteborg för att möta ett Frölunda som innan matchen var rejält under isen efter idel tunga nederlag där förlusten borta mot Oskarshamn var den sämsta insatsen av laget på länge. Frölunda hade innan matchen hela fyra raka förluster, så självklart kom Färjestad med förhoppningarna att krossa svenska mästarna på deras egen hemmaplan. Det gick inte vägen då Frölunda tidigt tog ledningen gjorde två mål i första perioden. Färjestad hängde på bra i andra då de kvitterade till 2-2. Färjestad kom dock inte längre än så. Det var Frölunda som i den sista perioden satte vinstmålet genom Ryan Lasch.

Växjö hittade målet igen

Växjö hade innan matchen mot Linköping haft det tungt med målskyttet i de tre senaste seriematcherna när de endast hade gjort 2 mål. Det hela började riktigt illa när Linköping tog täten med en tvåmålsledning en bit in i andra perioden. Växjö skulle dock komma tillbaka i matchen och gjorde två mål efter varandra, och de höll sedan det oavgjorda resultatet då matchen senare gick till övertid. Växjö var det starkare laget och kunde slutligen åka hem med 2 poäng från mötet. Laget hade innan matchen tre raka förluster och de två poängen var oerhört välkomna efter den svaga perioden.

Löfbergs Arena – Stor fördel

Växjö har varit en besvikelse den här säsongen sett till tabellen, de ligger inför denna omgång och slåss med Brynäs om en slutspelsplats. Laget var för bara två säsonger sedan svenska mästare. För Färjestads del ser det hoppfullt ut även om de har två raka förluster. Laget från Karlstad kommer med största sannolikhet att ta en direktplats till kvartsfinalen. Det är hemmaplan för Färjestad och de förlorar ytterst sällan här och med tanke på Växjös form i år tippar vi att Färjestad ganska enkelt kommer att ta alla tre poängen här.

Betsafe logga
Fina odds på SHL!

Leksand – Djurgården

Leksand tog alla tre poängen borta mot Oskarshamn och bröt därmed sin dystra trend eftersom att de inte trots att de har vunnit matcher tagit tre poäng sedan i slutet av december. De gjorde det även på det mest dramatiska sättet efter att de in i den sista perioden låg under med 2-0. Leksand vaknade till och gjorde då tre mål, Oskarshamn kunde efter det inte repa sig och förlorade därmed den så viktiga matchen där de tre poängen hade behövts för lagets fortsatta överlevnad i SHL den här säsongen. Starkt av Leksand som är så svaga på bortaplan att resa sig från ett underläge.

Svedberg höll nollan

Djurgården kom igång sent i matchen mot Malmö hemma på Hovet, men det gjorde inte så mycket när Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg bestämde sig för att spika igen kassen. Målskyttet kom istället igång i den andra perioden då Djurgården gjorde matchens båda mål. Det var den rutinerade Djurgårdsforwarden Dick Axelsson som gjorde första målet, Patrik Berglund gjorde matchens andra mål och säkrade Djurgårdens sjunde raka seger hemma på Hovet. Niklas Svedberg uttalade sig efter mötet att laget gjorde en av de bästa insatserna under säsongen då de har haft en del problem i den tredje perioden i tidigare matcher.

Leksand måste ta tre poäng

Leksand imponerade stort när de slog seriens sämsta lag på bortaplan i förra omgången. En högst välkommen vinst där de tre poängen som de krigade till sig var extremt viktiga. Vinsten gav inte laget något vidare andrum eftersom att även Linköping tog full poäng borta mot HV 71 och Leksand ligger därmed under strecket igen, så tre poäng hemma mot Djurgården är därför högsta prioritet för att klättra upp igen. Vi tippar dock att det kommer att bli för tufft eftersom att Djurgården stod för en grymt bra insats i deras förra hemmamöte mot Malmö. Leksand är för svajigt och Djurgården tycker vi har uppvisat mer stabilitet under säsongen.

ComeOn Logo
Spela hos Comeon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.