shl - hv 71 - färjestad

SHL tipset!

På tisdag 28/1 blåser de båda mötena igång kl:19:00. I denna omgång är det endast två möten och dessa står mellan Malmö – Brynäs och HV 71 – Färjestad. Vi har valt att lägga fullt fokus på båda mötena där vi analyserar lagens föregående möten från förra omgången. Spännande att Malmö återvänder hem igen efter att de spelat fem raka matcher på bortaplan. Motståndaren Brynäs kommer från två tunga förluster och det verkar som den positiva effekt tränarbytet gav nu är som bortblåst. I det andra mötet är det två formsvaga lag som gör upp om tre poäng. Blir det fortsatt toppstrid för Färjestad eller halkar de ner ännu mer?

  • Malmö hemma igen efter fem raka matcher borta. Vi tippar på ett kärt återseende med hemmapubliken som hjälper dem att ta hem segern. Vi lägger spelet på att Malmö vinner hos Bethard till oddset 2.10. {Klicka för att placera spelet}
  • Färjestad kommer till Jönköping och måste ta tre poäng för att inte halka alltför långt efter i toppen. Vårat tips är att de åker hem med alla poängen. Vårat spel lägger vi hos 888Sport till oddset 2.88. {Klicka för att placera spelet}

Malmö – Brynäs

Malmö kommer tillbaka till Malmö Arena igen efter att i fem raka matcher har spelat borta. Det är med blandade resultat de återvänder hemåt, tre förluster och två vinster är facit. Ingen hade väl egentligen väntat sig en vinst när de i senaste matchen spelade i Scandinavium. Malmö skulle komma att ta ledningen och höll det jämnt med Göterborgslaget i de två första perioderna. Det räckte inte hela vägen, Frölunda var alldeles för bra och avgjorde i tredje med det sista målet och matchen slutade därmed 4-3 till hemmalaget. Bara för Malmö att ladda om batterierna på hemmaplan igen.

Andra raka förlusten

Brynäs hade i sin senaste match värsta tänkbara motstånd, inte bara för att motståndarna leder tabellen, Brynäs har inte heller vunnit en match mot serieledarna Luleå under hela säsongen. Det var på Brynäs hemmaplan som de skulle ta sin första seger för säsongen mot Norrlandslaget. Det gick inte den här gången heller, Luleå var som vanligt den vinstmaskin de har varit under större delen av årets säsong. Efter att Brynäs hade tagit ledningen i första perioden var resten av matchen bortalagets. Svårast för Brynäs att stoppa var Einar Emanuelsson som gjorde två mål efter varandra.

Unibet logo
Klicka på loggan för att lägga ett spel!

Tränareffekten över för Brynäs?

För Brynäs del har deras spel på bortaplan under hela säsongen varit under all kritik och något de måste förbättra om de ska nå en slutspelsplats. De har endast samlat ihop 14 poäng. Det är samma siffror som Leksand med deras sistaplacering i tabellen. Malmö tillhör inte ett av seriens bästa hemmalag, men eftersom att de har varit på bortaplan fem matcher i rad tippar vi att bara genom att komma hem igen och få publikens stöd löser de alla tre poängen. Det ser ut som att Brynäs positiva effekt av tränarbytet har nått sin ände.

HV 71 – Färjestad

Fin insats av HV i bortamötet mot Rögle senast, att studsa tillbaka och vinna med hela 1-4 efter en period kantad av bedrövlig form. Laget hade inte vunnit på fem matcher och såg ut ett tag att vara på väg mot sin sjätte raka förlust. Det var nämligen hemmalaget Rögle som gjorde första målet i första perioden, 1-0 stod sig hela perioden ut, men i andra gjorde äntligen HV 1-1 och det oavgjorda resultatet stod sig perioden ut. Tredje perioden var helt och hållet HVs. Det blev nämligen ett målkalas för bortalaget när de gjorde 3 mål och matchen slutade 1-4.

Färjestad mållöst

Färjestad kommer precis som HV från en period utan vinster. Det skulle inte heller bli några poäng i deras senaste möte borta mot Linköping. Ett Linköping som har haft en otroligt kämpig säsong där varje inspelad poäng har varit extremt viktig. Men de har vänt och är nu på väg uppåt i tabellen efter tre raka vinster har de nu tagit nio poäng. Färjestad lyckades inte ens att göra mål då hemmalagets målvakt Jacob Johansson var helt omöjlig och tog allt som kom hans väg. Alla Färjestads förluster är dock med uddamålet och vi har tidigare sett hur snabbt laget kan resa sig.

Färjestad brukar studsa tillbaka snabbt

HV har inte tagit tre poäng på hemmaplan sedan 30 oktober förra året och är ett av seriens absolut sämsta hemmalag. De ligger på 12:e plats i inspelade poäng på hemmaplan. Bara två poäng mer än Oskarshamn. Även om Färjestad är inne i en tung period är de fortfarande ett av ligans absolut bästa lag och även när det gäller att studsa tillbaka från svackor. Färjestad är fortfarande med i den absoluta toppen och har därför inte råd att tappa flera poäng. Vårat tips faller på bortalaget med tanke på hemmalagets dåliga form på hemmaplan.

NordicBet logga
Lägg spelet på SHL!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.