Kownacki vs Helenius

The Nordic Nightmare Vs Babyface – titelmatch nästa

Svenskfödde finländaren Robert ”The Nordic Nightmare” står inför sin viktigaste match i karriären när han ska slåss mot obesegrade Adam ”Babyface” Kownacki på Barclays Center i Brooklyn, New York den 7 mars. Det är Helenius stora chans att gå en match om bältet eftersom vinnaren med största sannolikhet får en WBA title fight. Därför känns denna match lite som en semifinal och det lär bli bra tryck i den trendiga delen av New York. 

Oddsanalys med Bettingtips

* Tyvärr tror vi inte våra finska landsmän får jubla allt för mycket. Vi spelar att Kowacki vinner på avslut till bra odds hos Unibet.

* Vi lägger också ett spel på att Kowacki blir matchvinnare och hittar bäst odds hos Paf på detta bet.

* Helenius kommer dock bjuda upp till match och därför läggs också ett bet på att det blir över 6,5 ronder i fighten hos PAF.

Därför är matchen så speciell

Om Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius blir någon mardröm för Kownacki återstår att se men oddsmakarna verkar inte tro på någon finsk sensation. Under sin 22 år långa karriär har Helenius aldrig varit närmare en titelmatch än vad han är nu. Vinnaren i denna spännande drabbning får nämligen gå en match om WBA-bältet. Titelchansen gör matchen så speciell eftersom det är mycket på spel för båda boxarna. Helenius ser det som sin sista chans att få gå en titelmatch då en förlust med största sannolikhet innebär att en match om bältet förmodligen inte kommer att dyka upp igen. 

Helenius har händer av stål!

Tuff match i Brooklyn för finska lejonet

Det kommer att bli oerhört tufft för finländaren som boxas på bortaplan. Räkna nämligen med att Kownacki får ett hemmastöd i Brooklyn då han har stora kopplingar till staden. Han flyttade dit när han var sju år och har slagits majoriteten av sina senaste fighter i Barclays Center som ligger i just Brooklyn. Bland annat har Kownacki slagits mot Gerald Washington, samme Washington som besegrade Helenius i juli 2019.

Babyface 20 segrar -blir det nr 21?

Adam ”babyface” Kownacki har gått 20 matcher i sin karriär, vunnit samtliga varav 15 på knockout. Enligt Boxrec’s ranking är polacken rankad 11 i världen. Trots detta är Helenius och hans team hoppfulla inför matchen vilket Helenius tränare Johan Lindström bekräftar:

En aggressiv boxare

”Kownacki är en aggresiv boxare som aldrig ger upp. Han fortsätter att slåss. Att vara i bra form och ha stor uthållighet är nycklar till att vinna matchen. Vi har tränat extra cardio under ett år, ändrat diet precis som träningsmetoder och vi är redo att möta Kownacki. Vi kommer sätta upp en strategi för matchen och vi vet hur vi ska ta oss an honom”.

”Jag har mött många liknande boxare flera gånger och är van vid hans sätt att boxas. Jag vet att mina slag är kraftiga, jag är i strålande form och kan slå honom. Jag har också fokuserat mycket på den mentala träningen, vilket jag inte gjort på år. Jag ser verkligen fram emot matchen” säger Helenius.

Kownacki i sin tur verkar segersäker:

Kownacki kliver in som favorit!

”Jag vet att Helenius kommer försöka få mig upprörd och ta min plats i rankingen men jag kommer inte låta det hända. Efter denna fighten vill jag ha vinnaren av Wilder vs Fury” säger Adam Kownacki.

Tankar inför Helenius vs Kownacki

Med en titelmatch i potten är det en minst sagt speciell fight som väntar på jättelika Barclays Center i Brooklyn. Vinnaren får ”WBA eliminator status” vilket i praktiken innebär att belöningen blir en WBA titelmatch, något båda boxarna givetvis vill åt. Därför är det extra mycket på spel i staden som aldrig sover.

Helenius har också en svenskkoppling då han föddes i Stockholm men boxaren har alltid tävlat för Finland. Om det hjälper honom mot Kownacki är inte sannolikt men efter segern mot brasilianske Mateus Roberto Osorio i Estland i november lär självförtroendet i alla fall vara på topp.

Vi hoppas på en sensation

Samtidigt är det en obesegrad och motiverad Kownacki som står på andra sidan ringen och oddsen talar sitt tydliga språk när det kommer till favoritskap. Det vore helt enkelt en jättesensation om Helenius skulle lyckas vinna denna fight. 

Adam Kownacki är obesegrad genom karriären men har inte slagits sedan 3 augusti 2019. Då blev det seger mot Chris Arreola från USA. Av sina tolv senaste fighter har Kownacki slagits tio i Barclays Center i Brooklyn så det är inget snack om vem som har hemmaplansfördel i den intressanta matchen.

En titelmatch väntar segraren

Oddsen talar solklart för Kownacki men samtidigt ska det tilläggas att det är en titelmatch på spel för vinnaren så räkna med en motiverad Helenius som verkar ha stora förhoppningar på matchen. Vi tror att det blir något för tufft för den finske slagskämpen och att Kownacki klarar av att vinna fighten i Brooklyn.  

FAQ – Robert Helenius vs Adam ”Babyface” Kownacki

När går fighten?

7 mars 2020

Var går fighten? 

Barclays Center i Brooklyn

Är det en professionell match?

Ja, vinnaren får gå en match om WBA-bältet.

Vem är favorit att vinna?

Polske Kownacki är klar favorit att vinna matchen enligt oddsen. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.