Signal Iduna Park

Transferspecial Bundesliga: Kai Havertz och Jadon Sancho

Bundesliga sprudlar av talanger. Ligan innehar några av världens idag största framtidshopp inom världsfotbollen och vi kommer att ta en närmare titt på de spelare vi anser vara hetast av dessa och som med största sannolikhet kommer att lämna Bundesliga och sina klubbar antingen den här sommaren eller nästa.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

I denna artikel har vi valt att kolla närmare på Bayer Leverkusens offensiva mittfältare Kai Havertz och Borussia Dortmunds Jadon Sancho. Detta baserat på de senaste och hetaste ryktena runt dessa två talanger. Vi ger dig även tips på var du kan lägga spel på dessa mittfältares nästa klubbadress.

Kai Havertz Bayer Leverkusen

Kai Havertz

Kai Havertz som föddes 11 juni 1999 i Achen, Tyskland spelar idag i och tillhör Bundesligaklubben Bayer Leverkusen. Han är den spelare som har rekordet som den yngste spelaren i klubbens historia att debutera i Bundesliga. I sin debut var han endast 17 år och 126 dagar gammal. Han innehar även rekordet som den yngste spelaren att nå 50 matcher i Bundesliga och slog även senare i vintras rekordet som den yngste spelaren i Bundesliga att nå 100 matcher. Förra säsongen var då han slog igenom på allvar när han gjorde 17 mål på 34 matcher och var uppe på samma plats i skytteligan som Marco Reus.

Havertz stekhet efter uppehållet  

Men han har även levererat i Bundesliga den här säsongen. På de fyra matcher han och Leverkusen har spelat sedan ligan återupptogs har han gjort fem mål på endast fyra spelade matcher. En anledning till att det har gått såpass bra är för att han i skadefrånvaron av anfallaren Kevin Volland fått gå ner i positionen som falsk nia. Därav har produktionen ökat. Men han har skött ansvaret med bravur och är en av de bästa spelarna i ligan sedan återstarten. Han spelar vanligtvis som offensiv mittfältare men är en allround spelare som fungerar på de flesta mittenpositioner offensivt och även på högerkanten.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Endast två år återstår av hans kontrakt

Har sagt att han är öppen för en flytt från Bayer Leverkusen. Klubben befinner sig i en något prekär situation eftersom att det endast återstår två år av hans kontrakt. För att få så mycket betalt som möjligt för honom är det därför bäst att sälja i sommar, men då han säkerligen kommer att gå över miljarden är det svårt att se att någon klubb är villig att betala de pengarna. Bayer Leverkusen kommer inte inför en eventuell flytt nästa sommar att få lika mycket betalt eftersom att värdet då har gått ner med tanke på den rådande kontraktsituationen.

Vilka klubbar är intresserade av att värva Kai Havertz?

Eftersom att han är såpass användbar offensivt är det en förstärkning för vilket lag som helst. De senaste ryktena har handlat om Bayern Munchen, Chelsea och Liverpool. Det mest logiska valet känns idag som Bayern Munchen. De har inte direkt hemlighållt att en del av deras plan är att ta de bästa talangerna i ligan och köpa in dem till sitt lag. Men han är en spelare som skulle kunna passa in i vilken liga som helst egentligen och det kommer i slutändan bli till ett storlag han går. Om vi kollar på oddsen hos Betfair står de som lägst på Bayern Munchen till 2.40.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Jadon Sancho Borussia Dortmund

Jadon Sancho

Jadon Sancho som föddes 25 mars 2000 i London, England är idag den största engelska talangen som spelar utanför Premier League. Tillhör och spelar för Borussia Dortmund. Sancho skrev på och debuterade för Bundesligaklubben redan 2017 och har sedan dess varit gjuten i förstaelvan. Det stora genombrottet kom dock förra säsongen när han gjorde 12 mål och 14 assist på de 34 matcher han spelade för klubben, men denna säsong kommer att sluta ännu bättre för den unge attackerande mittfältaren. Han har redan gått om sig själv poängmässigt och ligger i skrivande stund på 17 mål och 16 assist på de 27 matcher han spelat.

Bra statistik efter uppehållet

I den första matchen när ligan återupptogs igen spelade Sancho endast 11 minuter, så det blev ett kort inhopp, men sedan i den andra matchen hamnade han i poängprotokollet då han slog en assist till Hakimis 2-0 mål när de mötte Wolfsburg borta. Det riktiga lyftet kom istället i den senaste matchen när Dortmund fullständigt körde över Paderborn borta och vann matchen med 1-6. Då stod han för ett hattrick. Så totalt har det blivit 3 mål och 1 assist på 4 matcher för Sancho efter uppehållet. Imponerande är att Sanchos hattrick kom i frånvaron av Erling-Braut Håland som han annars bildar en livsfarlig anfallsduo med.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Kontrakt med Borussia Dortmund till 2022

Har två år kvar på sitt kontrakt med Dortmund och precis som i fallet med Kai Havertz är det bäst för dem att sälja i sommar eftersom att den Nordrhein-Westfaliska klubben annars riskerar att gå miste om en stor summa pengar om de väntar till nästa sommar med att sälja då värdet gått ner. Hittills verkar de dock inte beredda att sänka transfersumman och har gått ut med att de inte godtar att sälja sin stjärna för mindre än 1,3 miljarder kr. Det återstår att se om någon klubb är beredd att betala denna summa för att knyta till sig 20-åringen.

Vilken klubb kommer att köpa Jadon Sancho

De hetaste ryktena är att han kommer att gå till Premier League och de klubbar det har ryktats som mest om är Chelsea och Manchester United. Chelsearyktet känns inte helt osannolikt då Frank Lampard har ett spännande ungt projekt på gång som han skulle passa in i perfekt, men det är lite osäkert om de har pengarna att spendera. Det senaste ryktet som blossat upp allra mest är istället att han kommer att hamna i Manchester United. Det känns mest troligt då de har de ekonomiska musklerna att kunna värva en spelare av den här kalibern. Unibet har oddset satt till 1.60 att han går till Manchester United.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.