ufc 245

UFC 245 – en gala med hela 3 titelmatcher

15 december är det dags för UFC 245 att gå av stapeln från Las Vegas i T Mobile Arena. Vi ska i denna text berätta lite mer om galans main cards som bland annat består av hela 3 titelmatcher.

Kamaru Usman – Colby Covington – ett riktigt hatmöte

Galans huvudmatch är titelmatchen i weltervikt mellan nigerianen och tillika mästaren Kamaru Usman och Colby Covington från USA. Här är några av William Hills odds inför matchen:

 • Usman som vinnare via knockout, teknisk knockout eller diskvalificering: 5.50
 • Covington som vinnare via knockout, teknisk knockout eller diskvalificering: 8.50
 • Matchen går samtliga ronder ut: 1.40

Nigeria vs USA - lägg bett på huvudmatchen i UFC 245

Både Kamaru Usman och Colby Covington är fighters med en imponerande statistik bakom sig. Usman har 15 vinster och endast en förlust medan Covington har 14 vinster och en förlust. När det gäller de fysiska förutsättningarna är Kamaru Usman 1.83 meter lång, väger 77 kg och har en räckvidd på 193 cm. Covington är i sin tur 1.80 meter lång, väger 77 kg och har en räckvidd på 183 cm. Usman är 32 år och Covington 31.

Utöver det faktum att både Usman och Covington är väldigt jämna när det gäller både statistik och fysiska förutsättningar är matchen av extra intresse. Det är den dels för att det rör sig om en titelmatch men även för att de båda ogillar varandra starkt. Deras konflikt har inkluderat allt från anklagelser om otillåtna preparat till rena slagsmål. Detta gör att förutsättningarna är mycket goda för att det ska bli en kanonmatch. När det gäller oddsen för vem som kommer vinna matchen oavsett metod har William Hill 1.57 för Usman som vinnare och 2.37 för Covington.

Max Holloway – Alexander Volkanovski

UFC 245 innehåller inte endast en titelmatch utan hela tre stycken. I den andra av dessa ställs amerikanaren och mästaren i fjädervikt Max Holloway mot Alexander Volkanovski från Australien. Några av Unibets odds är följande:

 • Holloway vinner efter domslut: 2.50
 • Matchen går tiden ut: 1.50
 • Volkanovski vinner genom submission: 15.00

Behåller Holloway sitt bälte?

Som regerande mästare är Holloway favorit till att ta hem titeln. Han har 20 vinster och 4 förluster på sitt cv medan Volkanovski vunnit 19 matcher och förlorat 1. När det gäller de båda slagskämparnas fysik är Holloway 1.80 meter lång och väger 66 kg med en räckvidd på 1.75 meter. Volkanovski är 1.68 meter lång, väger 66 kg även han och har en räckvidd på 1.82 meter.

Holloway innehar visserligen mästarbältet men Volkanovskis statistik och fysik imponerar minst sagt även dem. Unibet har Holloway som favorit att ta hem matchen med ett odds på 1.60 medan oddset för Volkanovski är 2.38. Bli dock inte förvånande om Volkanovski lyckas skrälla och ta hem matchen.

Amanda Nunes mot Germain De Randamie

Den tredje titelmatchen som kommer att äga rum under UFC 245 är i bantamvikt mellan den regerande mästaren Amanda Nunes och utmanaren Germain De Randamie. Betsson erbjuder bland annat följande odds för matchen:

 • Matchen går till domslut: 3.25
 • Amanda Nunes vinner på TKO eller KO: 2.05
 • Amanda Nunes vinner på enhälligt beslut: 6.25

Vem tar hem bantamvikt bältet?

När det gäller de båda kombattanternas fysiska förutsättningar ser det mycket jämnt ut. Nunes väger 64 kg, är 1.73 lång och har en räckvidd på 1,73 meter. Under sin karriär har Nunes, som för övrigt är från Brasilien, 17 segrar och 4 förluster.

Holländaren Germaine de Randamie väger i sin tur 65 kg, är 1.75 meter lång och har en räckvidd på 180 cm. Hon har än så länge lyckats ta hem 8 matcher under sin UFC-karriär samtidigt som hon har åkt på 3 förluster. Randamie är 35 år gammal medan Nunes är 31 år.

Nunes är enligt Betsson favorit till att ta hem matchen. Oddset för att hon vinner är 1.34 medan det för Randamie är 3.25.

Marlon Moraes mot Jose Aldo

Bantamvikt-matchen mellan Marlon Moraes och Jose Aldo är ingen titelmatch men likaså en högintressant sådan. NordicBet erbjuder bland annat följande odds:

 • Jose Aldo vinner på avslut: 4.35
 • Marlon Moraes vinner på avslut: 2.20
 • Matchen slutar oavgjort: 81.00

Betta på Moraes mot Aldo hos Nordicbet

Marlon Moraes är 31 år och kommer från Brasilien. Han är 1.68 meter lång, väger 61 kg och har en räckvidd på 170 cm. Hittills har han under sin UFC-karriär lyckats samla på sig hela 22 vinster samtidigt som han förlorat 5 matcher och fått oavgjort i en.

José Aldo är från Brasilien även han. Han är 33 år gammal och var under flera års tid mästare i UFC:s fjäderviktklass. Nu har han dock alltså gått över till bantamvikt. Aldo är 1,70 meter lång och väger 66 kg. Hans längd är 1.78 meter. Hans UFC-facit består i nuvarande läge av 28 vinster och 4 förluster.

Marlon Moraes är enligt NordicBet favorit till att vinna matchen. Oddset för att han gör det är 1.48 medan det för Aldo är 2.60. Oavsett vilket så lär detta bli en hyperintressant match att se fram emot.

Petr Yan mot Urijah Faber

I galans sista match ställs Petr Yan mot Urijah Faber i en bantamvikt-match som inte heller den är någon titelmatch. Betsafe erbjuder bland annat följande odds:

 • Faber vinner på avslut: 8.00
 • Yan vinner på avslut: 1.90
 • Matchen avgörs inom 59 sekunder: 24.00

Yan vs Faber kan man betta på här

Petr Yan är 26 år gammal och kommer från Ryssland. Han är 1.71 meter lång och väger 61 kg. Han har en räckvidd på 170 cm. Hans UFC-facit består av 12 segrar och en förlust.

Urijah Faber är i sin tur en riktig veteran inom UFC. Han är nämligen 40 år gammal och har hunnit med hela 44 matcher hittills under sin UFC-karriär. Av dessa har 34 slutat med seger samtidigt som han förlorat 10 matcher. Faber kommer från USA och är 1.68 meter lång. Han väger 61 kg och har en räckvidd på 17o cm. När det gäller vem som vinner oavsett metod är Yan enligt Betsafe favorit med 1.20 i odds medan det för Faber är 4.75. Trots att Yan är storfavorit till att vinna matchen bör Faber inte underskattas. Det är nämligen få fighters som kan mäta sig med honom när det kommer till rutin och erfarenhet

Vart kommer UFC 245 äga rum?

UFC 245 hålls i T Mobile arena i Las Vegas

Vilket datum & tid är UFC 245?

Svensk tid 04:00 börjar huvudkortet den 15 Dec

Vart streamar man UFC 245?

Du kan enkelt skapa att Viaplay konto för att följa galan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.