Europa league torsdag

Speltips på tre heta Europa League-matcher

Torsdagen den 12 december har vi många spännande Europea League-matcher att se fram emot. På flera håll runt om i Europa drabbar klubblag samman för att kvala vidare i turneringen. Här är tre matcher vi ser fram emot, och några heta speltips.

FC Köpenhamn mot Malmö FF

Den 12 december åker Malmö FF över bron för att möta Köpenhamn i Europa Leagues sista gruppspelsmatch. I förra mötet på Malmö stadion slutade 1-1 och den här gången står en plats i 16-delsfinalen på spel.

Matchen kommer att spelas på Parken Stadium i Köpenhamn och avsparkstiden är satt till 18:55. Häromdagen meddelade FC Köpenhamn att biljetterna är slutsålda och upp emot 40 000 åskådare kommer ta plats på läktarna för att se drabbningen.

Nu är frågan om skåningarna lyckas besegra rivalerna på andra sidan sundet och gå vidare till 16-delsfinal.

I förra matchen lyckades MFF säkra en stark vinst mot Dynamo Kyiv och göra fyra mål. Den här säsongen har de blåvite vunnit två av fem matcher, förlorat två och spelat en match oavgjord. 

Köpenhamn har vunnit två, spelat tre oavgjorda och inte dragit på sig en enda förlust den här säsongen. I sin förra match lyckades FC Köpenhamn säkra en föga imponerande 1-0-vinst mot Lugano.

Så här långt har Danmark aldrig besegrat svenskt motstånd i en UEFA-match. Hos de stora spelsajterna är Malmö FF en favorit med matchodds på runt 3.30, medan FC Köpenhamn ligger någonstans runt 2.30.

Vill du ha lite saftigare odds än så här finns det naturligtvis andra spelmarknader att välja på.

Här är några speltips inför matchen.

  • Spela på Markus Rosenberg som målgörare. Rosenberg imponerade i förra matchen mot Dynamo Kiev. Och just nu erbjuder Bet365 odds på 7.00 för att Rosenberg gör matchens första, eller sista, mål. (PLACERA DITT SPEL)
  • I förra matchen delades det ut många gula kort. Under nittio minuter fick domaren rycka in sju gånger. Det kan alltså mycket väl bli en het sammandrabbning när Öresundsrivalerna möter varandra, och Unibet erbjuder odds på mellan 5 och 46 för att olika spelare får ett gult eller rött kort. (PLACERA DITT SPEL)
  •  Tror du att kan förutspå rätt resultat i matchen ska du spela hos Scandibet. Just nu erbjuder den här spelsajten odds på 6.00 för ett 1-1-resultat. Tror du på en 1-0-vinst ligger oddsen på 7.25. Kolla upp Scandibet för att se hur stor utdelning matchresultatet du tror på ger. (PLACERA DITT SPEL)
Lägg ditt bett hos 888Sport på Köpenhamn – Malmö

Standard Liège mot Arsenal

Medan Malmö FF och FC Köpenhamn gör upp om segern i Köpenhamn tar Standard Liège sig an Arsenal på Stade Maurice Dufrasne, Belgien.

I förra mötet vann Arsenal överlägset och poängmässigt ligger Arsenal långt före Standard Liège – de går vidare även om de vinner eller spelar oavgjort.

För belgarna står det betydligt mer på spel. För oavsett resultaten i de andra gruppspelen måste Standard Liège vinna den här matchen för att gå vidare.

Den här säsongen har Arsenal vunnit tre av fem matcher och spelat en match oavgjord. Standard Liège har däremot bara vunnit två matcher, spelat en oavgjord och dragit på sig två förluster. Som väntat är Arsenal alltså en solklar favorit hos oddssättarna.

Här är några speltips inför matchen:

  • Förra matchen slutade 4-0 till Arsenal. Tror du Arsenal kan replikera det här resultatet ska du lägga ett spel på rätt resultat hos Scandibet. Just nu erbjuder de odds på 68 för en 4-0-seger till Arsenal. (PLACERA DITT SPEL)
  • Arsenals Gabriel Martinelli har gjort tre mål den här säsongen och är en av lagets främsta målskyttar. Just nu erbjuder Unibet odds på 6.50 för Martinelli som första målgörare. (PLACERA DITT SPEL)
  •  Sinsemellan har de här två lagen ganska många fouler. Tillsammans har de foulat 120 gånger och dragit på sig 25 kort. Känner du för lägga ett våghalsigt spel kan du oddsa på att det blir kort eller straff i första minuten hos Bet365. Inte särskilt sannolikt, men du har chans att vinna 101 gånger din insats. (PLACERA DITT SPEL)

PSV Eindhoven mot Rosenborg

Sist ut har vi PSV Eindhoven som tar sig an Rosenborg på PSV stadion, Nederländerna. Avsparkstiden är 18:55.

Rosenborg har haft en tuff säsong med fem raka förluster. PSV har vunnit två matcher och spelat en oavgjord. Sist de här lagen möttes vann PSV överlägset med 4-1. Lagen har mött varandra två gånger tidigare under 2004 och 2005, och vid båda tillfällena vann PSV.

I den här matchen är det mest stolthet som står på spel, eftersom båda lagen slagits ut ur grupp D.

Som väntat är oddsen betydligt högre för en Rosenborgs-seger. De flesta bettingsajter har odds på runt 1.50 för att PSV tar hem segern, medan Rosenborg ligger på runt 7.00.

Allt talar för att PSV utklassar norrmännen igen och det är inte särskilt klokt att spela på en Rosenborgs-seger.

Här är några speltips:

  •  Återigen erbjuder Scandibet riktigt bra odds för rätt resultat. Tror du på den 4-1-seger har du chansen att vinna 22 gånger din insats. (PLACERA DITT SPEL)
  • Donyell Malen är PSVs överlägset bästa målskytt just nu. Hittills har han gjort fem mål, och Unibet erbjuder odds på 4.70 för att Malen petar in matchens första mål. (PLACERA DITT SPEL)
  • Tror du Rosenborg åtminstone lyckas göra mål i matchen kan du lägga ett spel hos Bet365 till odds på 12. (PLACERA DITT SPEL)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.