Engelska ligacupen United Vs City semifinal

Manchester United vs Manchester City – EFL Cup Semifinal 1 av 2

Ligacupen närmar sig sitt slutskede och med all respekt för Aston Villa och Leicester är fokuset hos de flesta på Manchester-derbyt mellan United och City. Det är två klubbar som inte är nöjda med säsongen även om det går att hävda att Uniteds kris är betydligt djupare än grannens. Klockan 21:00 sparkar första semifinalen igång i detta dubbelmöte, detta exakt en månad efter senaste mötet. Då lyckades Manchester United skrälla till sig en seger och vann med 2-1 på Etihad. Nu återstår det att se vad tränarna ställer upp med för manskap i denna första semifinal av två i ligacupen.

Ta del av Betfair spelbörs med 250 kr.

I vanlig ordning så kommer Betfait ut med ett riktigt fint spelbörs erbjudande. Lägg ett bett på United vs City på 250 kr. Vid vinst, grattis! Vid förlust, otur, men Betfair sätter tillbaka dina 250 kr på ditt spelkonto. Sjysst va? Skapa ett Betfair spelkonto här.

United vs City EFL semifinal 1
Betta med Betfair spelbörs

Speltips Manchester United vs Manchester City med högsta odds

  • United har presterat oerhört bra mot topplagen men har sämre prestationer mot bottenlagen. Nu tror vi inte att det hjälper den här gången utan vi spelar att City vinner matchen till oddset 1,67 hos Unibet som har högst odds på marknaden.[Lägg ditt bett]
  • Det har inte blivit några målfester de senaste mötena mellan lagen och United har svårt med offensiven. Därför tror vi återigen på en målsnål historia och spelar under 3,5 mål hos Betsson som ger bäst odds genom 1,45.[Lägg ditt bett]
  • Däremot kan det bli jämnt i första halvlek eftersom vi räknar med ett lågt stående United mot ett bollförande City. Med detta i åtanke tror vi att det står oavgjort i halvtid och spelar X i halvtid till oddset 2,45 hos Bet365. [Lägg ditt bett]

Matchanalys Manchester United vs Manchester City EFC Cup Semifinal 1 av 2

Den första matchen i detta dubbelmöte blir en kittlande match. Efter att United extremt överraskande slog City i senaste matchen kan vi räkna med att Pep och den ljusblå delen av staden Manchester är sugna på revansch. 

Båda lagen har en svag säsong bakom sig med tanke på förväntningarna men Uniteds kris är betydligt djupare. Det är som vanligt svårt att veta hur lagen ställer upp när det vankas ligacup men med tanke på Uniteds prekära skadesituation kan vi räkna med att Solskjaer formerar bästa möjliga lag. Däremot kan rotationskungen Pep Guardiola vila betydligt fler spelare då truppen är bredare och skadorna färre.

Tar City revansch?

I denna match tror vi att City vinner utan att resultatet springer iväg. De har ett bättre lag, är favoriter och har dessutom revansch att utkräva. Förra säsongen vann City ligan och båda cuperna, och med ligan körd lär laget fokusera på cuperna, både inhemska och Champions League. Därför väljer vi att spela City som segrare och får bäst odds hos Unibet.

Lär bli en målsnål match

Förra mötet slutade 1-2 och matchen innan dess 2-0. Vi tror inte att det blir mycket fler mål än så den här gången och räknar med en relativt målsnål historia. En av Uniteds sju senaste matcher har inneburit över 3,5 mål och räkna med ett lågt stående försvar från hemmalaget. Därför väljer vi att lägga ett bet på att matchen innehåller färre än 3,5 mål och Betsson är spelbolaget som ger bäst odds på denna marknad. Givetvis vänder vi oss dit tack vare detta.

Andra halvlek avgör första semifinalen

Även om vi tror City går segrande ur matchen tror vi att avgörandet inte kommer förens i andra halvlek. Ett lågt stående United mot ett bollförande City borde innebära en mållös första halvlek. Därför väljer vi att lägga ett bet på att det står oavgjort i halvtid. Bet365 erbjuder bra odds på denna marknad och vi lägger spelet hos det brittiska spelbolaget. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.