Liverpool tar emot Stoke på Anfield

Sturridge

Matcherna duggar tätt under mellandagarna och idag är det dags för Liverpool att göra det dem kan för att haka på Chelsea i toppen av Premier League. Stoke står för motståndet i en match som har alla förutsättningar till att bli en sevärd sådan. Jürgen Klopp kommer som alltid att uppmuntra sitt lag att sätta ett högt tempo i matchen och det återstår att se om Stoke kan stå emot den hårda pressen.

 

Liverpool – Stoke | Avspark 18.15

Derbyvinsten mot Everton i den senaste omgången gör att Liverpool går in till kvällens match med en stor dos självförtroende i ryggen. Segern satt långt inne med efter att Sadio Mané lyckats avgöra på stopptid så kunde Liverpool haka på Chelsea i toppen. Nu är det nya tag som gäller när Stoke kommer på besök, ett lag man inte förlorat hemma mot på nästan 50 år. Saknas till kvällens match gör Philippe Coutinho medans Joel Matip kommer att testas sent.

Stoke kommer rejält revanschsugna till kvällens match efter att endast ha fått med sig en poäng ifrån senaste matchen mot Leicester City. Trots att man hade ledningen med 2–0 och var en man mer på plan så lyckades man inte slå vakt om ledningen. Marko Arnautovic saknas fortfarande på grund utav en tre matcher lång avstängning. I övrigt kommer ett helt gäng spelare att ställas emot sitt gamla lag i Stoke när man äntrar Anfields gräsmatta ikväll.

Oddsen på hemmaseger är inget att jubla över även om knappa 1.30 kan fungera som material i ett kombinationsspel. Klart är att hemmalaget gäller som solklara favoriter och att Stoke kommer få det oerhört tufft.

Liverpool ComeOn