IK Sirius

Slagläge för Sirius mot Örebro

Offensiven tryter hos Örebro

Det är två lag med nedåtgående formkurva som möts under måndagskvällen på Behrn Arena i Örebro. Det är ett Örebro som till synes är i fritt fall med fem förluster och två kryss på sju matcher. Frågar man Alex Axén som har blivit någon slags Don Quijote-figur i Allsvenskan så får man antagligen svaret att sviten beror på Kennedy Igboananikes långdragna avstängning. Han är Örebros ledande målskytt med två baljor. Igboananike är avstängd även denna match. Örebro har bara lyckats göra sju mål framåt och det märks att deras främste anfallare är borta. Faktum är att de inte har lyckats göra mål sen han försvann, vilket är fyra matcher. Senaste gången de gjorde mål var mot MFF och då var det just Kennedy som gjorde det. Med deras sju mål framåt är de sämst i ligan tillsammans med Sundsvall och Halmstad som bara lyckats få till sju mål även dem.

Konstgräs passar Sirius

Sirius, som chockade allsvenskan med sitt fina offensiva spel och en av seriens största talanger Kingsley Sarfo, har tappat lite momentum. Av sina tio spelade matcher har de bara förlorat två, men verkligheten verkar ha hunnit ikapp dem då fyra av fem senaste matcherna är kryss. Visserligen mot habilt motstånd i form av J-Södra (1-1), Häcken (2-2), Östersund (0-0) och nu senast Hammarby (1-1). Däremellan plockade man även en fin trepoängare mot Elfsborg. Nu åker kollektivet från Uppsala västerut till Örebro för att försöka rulla ut ännu ett lag som tillhandahåller konstgräs.

Kvällens match

Med tanke på Örebros usla form, deras försvar som är som en hönsgård och Sirius höga potential tror jag Sirius kan plocka en trepoängare här, men jag fegar lite och spelar Sirius, Draw No Bet till 1.90 hos Betfair.

För Örebro är Igboananike alltjämt avstängd som redan nämnt. Patrik ”Hagge” Haginge är skadad.

För Sirius är skadeläget oförändrat sen matchen mot Hammarby. Björkebaum, Gustafsson, Jarl, Sirelius och Vecchia ser ut att missa. Något som är värre är Ogbu som är avstängd efter alla kort.

 

Just nu har Betfair en kampanj där du som gillar att spela fyrlingar och liknande har chans att få ett gratisspel på 50 kr. Såhär går det till:

  • Spela för 250 kr på fotbollsmultiplar under en vecka och få 50 kr gratisspel på måndagen.
  • Dina 250 kr kan delas upp på flera spel – fyrlingar och högre räknas till kampanjen.

 

Här hittar du Betfairs kampanj

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.