Ottawa Senators Erik Karlsson

Fördel Pittsburgh i Game 7 i Eastern Conference

Det är ännu en härlig Game 7 som står på schemat när Eastern Conference ska avgöras, och vilka som tar nästa steg till Stanley Cup-finalen där Nashville Predators väntar. Blir det defensiva Ottawa som kan stänga ner matcher eller blir det regerande mästarna Pittsburgh som avancerar med sina offensiva kedjor? Det avgörs ikväll.

 

Ottawa studsade tillbaka

Coach Guy Boucher lyckades blåsa liv i det överkörda Ottawa som förlorade den femte matchen med smått osannolika 7-0. Men i den nästkommande matchen var man tillbaka på banan och gjorde det man skulle genom att stänga till och gnugga bort Pittsburghs anstormningar. Segern kunde bärgas mycket tack vare Craig Anderson som vaknade på rätt sida sängen och motade bort 45 av de 46 skotten som kom från Penguins. Han behöver göra en minst lika bra match ikväll om det ska lösa sig för det kanadensiska huvudstadslaget.

Pittsburgh har sparkapital

Från att ha gått från ett enkelriktad målkalas stötte Pittsburgh på patrull i den senaste matchen som var Do-or-Die för Senators. Penguins hittade inte någon lösning och Senators skötte sin uppgift exemplariskt. Nu avgörs serien hemma i Pittsburgh och där har det gått bra. Båda lagen har vunnit när de har spelat hemma. Vilket skulle kunna tala för Pittsburgh ikväll.

Vad som mer talar för Penguins, om än skrockfullt, är att Pittsburghs snart 41-årige center Matt Cullen har spelat sju Game 7 i sin karriär och han har aldrig förlorat en. Tillfälligheter eller bäst när det gäller? En jävel på att teka är han i alla fall. Förra säsongen var laget i samma sits när man var i ett Game 7 mot Tampa Bay Lightning i konferensfinalen. Den matchen vann man med 2-1 på hemmaplan.

Om Pittsburgh vinner ikväll har de chansen att bli första lag att försvara bucklan genom att vinna två år i rad sen Detroit Red Wings gjorde det 97-98.

 

Spela och livebetta på kvällens match på Bet365

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.