AIK

Full fart framåt för AIK i Europaspelet

Chockförlust på Friends

Det är svårt att avgöra var man har AIK nu. De har varit så enormt stabila större delen av säsongen, och har utan tvekan Allsvenskans bästa försvar med endast 10 insläppta mål.
Efter att nyförvärven Obasi, Stefanelli, Taylor och Lindqvist blivit klara var AIK-hybrisen total och Malmö, med tio poängs försprång, skulle enligt vissa gnagare ”akta sig”. Men efter att ha förlorat på hemmaplan mot Kalmar med 1-0 har det gnekat lite i vissa delar av AIK-leden
Efter 1-1 mot Sporting Braga på hemmaplan i Europaspelet och hemmatorsken i ligan mot Kalmar och plötsligt är det lite mer negativa toner kring Solnalaget. Inte blev det bättre av att värsta rivalen Djurgården klev upp på en andraplats efter att ha vunnit mot AFC Eskilstuna.

Vid ett vägskäl

Det blir intressant att se vad det är för startelva som presenteras till kvällens match. Det är inte en helt lätt avvägning som ska göras, då Gnaget möter Sirius borta på söndagen i en riktig sexpoängsmatch. Det är såklart inte lika mycket prestige som ett derby. Men Sirius ligger på en tredjeplats med 30 poäng och AIK på en fjärdeplats med 28, med en hängmatch. AIK behöver ta poäng här för att nå Europaplats, för där bakom jagar Östersund, Norrköping, Elfsborg och Häcken.

I det första mötet gjorde AIK en bra insats och man skulle lika gärna kunna kommit undan med en ledning inför returen. Braga kändes rätt avslappnade och tog det lugnt och höll tätt samtidigt som man stundtals blixtrade till framåt. De är nog rätt nöjda med 1-1 utan att vara särskilt nervösa inför returen då det säkerligen blir fullt blås framåt. Den portugisiska ligan är inte igång än men visst ska det vara klasskillnad om Braga vill. Det portugisiska ligan är rankad på 7 plats i Europa och Braga kom på tredjeplats förra säsongen, bakom Benfica och Porto. Allsvenskan ligger på 23:e plats.

Tipset

Braga är i nuläget vidare på 1-1 men de lär inte spela på resultat utan de lär köra på för att säkerställa sitt avancemang. Finns ett intressant spel hos Betsson och det är Resultat + Båda lagen gör mål (Hemmavinst & Nej) till 2.50. Du hittar spelet här.

Betsson

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.