Sven-Göran Eriksson

Svennis närmar sig nytt jobb

Svennis har gått arbetslös en tid sen han fick gå från sin senaste kinesiska klubb Shenzhen. Men nu kan det snart bli klart med en klubb från Egypten, nämligen storklubben Zamalek. Inget är klart än men samtal pågår.

Framgångsrik karriär

Sven-Göran Eriksson är utan tvekan en av Sveriges mest framgångsrika tränare. Hans genombrott som tränare kom med IFK Göteborg i början på 80-talet då han vann Allsvenskan, Uefacupen och Svenska cupen. Succén gjorde att europeiska klubbar hörde av sig och han tog över Benfica 1982 där han tog två ligasegrar innan han flyttade över till Italien där han tränare Roma, Fiorentina innan han åkte tillbaka till Portugal 1989 och tog över Benfica igen. Tre år senare var det dags för en tripp till Italien igen där Svennis tog över Sampdoria och var tränare i fem år innan han tog över Lazio och kunde 2000 vinna klubbens första Scudetto på 26 år och den andra ligasegern totalt för Lazio.
Efter det italienska äventyret var det dags för de brittiska öarna där Svennis blev förbundskapten för det engelska landslaget, vilka skulle kanske de mest turbulenta i hans tränarkarriär. Han hade ansvaret i fem år innan han tog över Manchester City 2007 (före de blev ett storlag).
Han blev inte långvarig i City innan han blev tillfrågad om att ta över det mexikanska landslaget 2008.

Sejour i Kina

Det är egentligen för många uppdrag för att räkna upp, men han blev under en kort period sportchef i Notts, förbundskapten för Elfenbenskusten i VM 2010, åter klubbtränare, nu i Leicester City. När han fick sparken från Leicester 2011 var det dags för lite mer obskyra klubbar för Eriksson. I korthet: thailändska BEC Tero Sasana, rådgivare i Al Nasr från Förenade Arabemiraten, och tränare i kinesiska klubbarna Guangzhou, Shanghai och nu senast Shenzhen där han fick sparken.

Spela på fotboll hos Comeon! Just nu har de fina välkomstbonusar för nya kunder.

ComeOn Banner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.