Allsvenskan kickstartar med stormöte på Nya Ullevi!

IFK Göteborg vs Malmö FF

Klockan 13:00 på lördag är det dags: Allsvenskan 2017 drar igång! Och det är inte vilket möte som helst… Vi talar om en klassiker, Göteborg vs Malmö och Svensk fotbolls mest framgångsrika klubbar genom tiderna.

Två lag med tveksam form

Ser man till försäsongens matcher har Malmö FF verkligen inte presterat på den nivån man kan kräva. I genrepet förlorade man mycket överraskande mot AFC Eskilstuna hemma på Swedbank Stadion, och rent spelmässigt var det en match där Malmö inte alls kom upp i nivå. Pressen är givetvis enorm på tränare Magnus Pehrsson som redan ifrågasätts av supportrarna. Malmö kommer antagligen till spel utan den norske landslagsmannen Jo Inge Berget som dragits med skador, i övrigt är alla tillgängliga.

Bortalaget IFK Göteborg nämns för en gångs skull inte som en potentiell guldkandidat. Tvärtom är det många som tror att de kommer floppa i år. Likt Malmö FF har de underpresterat på försäsongen och inte fått spelet att stämma. De har dock värvat några starka namn som David Boo Wiklander och Mikkel ”Mix” Diskerud. Den sistnämnde förväntas starta på lördag och det blir något Malmö får se upp med. På de senaste träningarna har Blåvitt testat Sebastian Eriksson som vänsterytter, en lite ovan position för honom, sen om han startar där eller inte, det får vi se på lördag. Det kan vara så att man vill radera ut Magnus Wolff Eikrem totalt, och att Erikssons uppgift således blir att punktmarkera honom.

Rekordpublik väntas

Ganska tidigt bestämde IFK Göteborg att matchen skulle förläggas på Nya Ullevi istället för Gamla Ullevi. Intresset för matchen har onekligen varit stekhett sedan några månader tillbaka.

Nu har det sålts hela 32 000 biljetter vilket redan nu innebär att Blåvitt kommer nå sin bästa publiksiffra sedan guldmatchen mot Trelleborg 2007. Det lär bli en hård match på läktarna då Malmö kommer med ett bortafölje på flera tusen. Räkna med ett galet tryck på Nya Ullevi!

De bästa spelen på matchen hittar du hos Expekt, precis som vanligt när det kommer till Allsvenskan. Registrerar du dig nu får du dessutom en bonus på 100 % upp till 2000 kr!

Spela på Allsvenskan hos Expekt