Allsvenskan: Toppmöte på Borås Arena

Elfsborg firar ett mål

Allsvenskans andra omgång har bjudit på en hel del sköna matcher, ikväll är det dags för ännu en när Elfsborg tar emot AIK. Bortalaget från Solna har aldrig tidigare vunnit på Borås Arena, vänder trenden ikväll?

Frågetecken för anfallspelet hos AIK

I vanlig ordning sitter defensiven som ett smäck för AIK, desto värre är det med offensiven. Under hela försäsongen har Rikard Norling brottats med problem på anfallssidan, och så även i premiären. Tappen av Alexander Isak och Chinedu Obasi har visat sig vara kostsamma, åtminstone än så länge. Nye Krpic kan absolut bli bra, men det vi har sett hittills skrämmer ingen. Det andra nyförvärvet, Henok Goitom, har efter en misslyckad sejour i utlandet nu återvänt till AIK. Matchformen är ännu inte optimal, men kvalitén finns där.

Om AIK ska ha någon chans mot Elfsborg på Borås Arena (där man aldrig har vunnit) måste man skapa fler målchanser. Sedan är frågan om det blir Kristoffer Olsson eller Simon Thern som får chansen på centralt mittfält. Kanske båda? Den förstnämnde såg i varje fall allt annat än bra ut i premiären. Där har Norling lite att fundera på, minst sagt.

Nya effektiva Elfsborg

Elfsborg har under Magnus Haglunds ledning spelat ganska trevlig fotboll men inte varit tillräckligt effektiva i den sista tredjedelen. Det såg vi ingenting av i premiären mot Kalmar, tvärtom var det ett oerhört effektivt Elfsborg som tog tillvara på varje chans och vann med hela 5-1. Kanske är det ett nytt Elfsborg vi kommer att få se den här säsongen? Det är alldeles för tidigt att svara på, men potentialen är hög.

Tips

AIK har Allsvenskans kanske bästa defensiv och släpper in oerhört få mål, samtidigt har man haft stora problem att skapa chanser offensivt. Vi tror därför på en målsnål match ikväll.

Kvällens spel: Elfsborg vs AIK under 2.5 mål – 1.95@Mobilbet