Inför Allsvenskans andra omgång

IFK Peking

Premiäromgången i Allsvenskan blev en riktig publiksuccé med utsålda arenor runt om i landet. Vi bjöds på en hel del skräller som exempelvis Sirius seger över DIF och Halmstads trepoängare mot topptippade Östersund. Nu är det dags för ännu en omgång i världens mest oförutsägbara serie, och det finns några riktigt intressanta matcher!

Söndag 15:00 – Hammarby vs Kalmar

Tele2 Arena är givetvis utsåld till sista plats när Hammarby ska göra hemmapremiär mot Kalmar FF. Och det blir en högintressant match mellan två lag som ingen vet var de står. Hammarby gjorde en ganska svag insats mot Norrköping i premiären, framför allt offensivt. Bortsett från Jiloan Hamad ser det oerhört tunt ut för Bajen, och det är högst oklart vem som ska göra målen. Det är dock ett fysiskt lag som är starka på fasta situationer, så där får Kalmar se upp.

Kalmar då? Premiären blev knappast vad smålänningarna hade tänkt sig, och när domaren blåste av matchen blev resultatet 5-1 för Elfsborg. Snacka om en usel start. Kalmar känns som ett väldigt ojämnt lag. Mittfältet är av yppersta klass, men i övrigt ser det väldigt svagt ut.

Tips: Hammarby

Söndag 15:00 – Östersund vs Norrköping

Det är ett toppmöte som stundar på Jämtkraft Arena uppe i Östersund. Hemmalaget fick bekänna färg i premiären då Halmstad blev för starka på Örjans Valls naturgräs. Nu är förutsättningarna helt annorlunda. På konstgräs är de riktigt starka och vi kan räkna med en massiv offensiv precis som vanligt.

Gravt underskattade IFK Norrköping blir dock en mycket svår motståndare. De har kanske inte de största namnen, men laget är oerhört starkt. Spelsystemet sitter till 100 % och anfallsparet med Kalle Holmberg/Sebastian Andersson är troligen en av Allsvenskans bästa.

Tips: X

Söndag 17:30 – Häcken vs Djurgården

Topptippade BK Häcken tar emot Kim Källströms Djurgården på Bravida Arena. Trots hemmaplan för Häcken är det DIF som har pressen på sig. Stockholmarna stod för en mycket blek insats i premiären hemma mot Sirius och förlorade med 0-2. Det var en match där Sirius långa stunder spelade ut Djurgården. Kim Källström och kompani såg oerhört frustrerade ut, så nu gäller det att DIF höjer sig både en och två snäpp i denna match. Vi lär få se ett heltaggat DIF som har med sig ett bra bortafölje.

Häcken gjorde en helt ok insats mot AIK borta på Friends Arena i premiären. Dock fick man inte ut så mycket offensivt som vi är vana vid. Men hemma på konstgräset är man dock oerhört starka så vi lär få se ett offensivt inriktat Häcken här. DIF törstar efter revansch och vi tror faktiskt att de kan knipa en poäng här.

Tips: X 

Spela på Allsvenskan hos Casinostugan

Capture