Manchester United

Allt fokus på Manchester United i kvällens final

Det är en högst avgörande match för Manchester Uniteds säsong som blåses igång ikväll på Friends Arena i Solna. Om United inte lyckas lyfta trofén har man bränt över en miljard på spelarköp ur Mino Raiola-stallet och kan stoltsera med en sjätteplats i ligan och en Community Shield som kommer stå längst bak i troféskåpet.

 

Attackerande Ajax

Det blir två fotbollsfilosofier som ställs öga mot öga i kvällens final. I ena ringhörnan är det det gamla klassiska storlaget Ajax med sin full-fart-framåt-anda och unga virila spelare som bara kör på, med spelare som Kasper Dolberg, Davy Klaassen och Chelsea-lånet Bertrand Traoré,  som samtliga pangar in mål. Det är ett Ajax som är i högform och kommer kliva ut på planen och testa tröga United-försvaret från första minuten. De fem senaste matcherna för Ajax i EL är 3 vinster och 2 förluster. Då bör det tas i beaktning att förlusterna kom i returmötet då de kunde spela på resultat. Och ja, de har ju tagit sig till final. Större delen av laget vilades under helgens omgång i Eredevise och konstigt vore det väl annars. Här blir det full rulle.

Manglande Manchester United

I den andra hörnan har vi tunga superklubben Manchester United med den pragmatiske José Mourinho som får ses som den största frontfiguren efter att Zlatan Ibrahimovic gått sönder. United har förvandlats till en klubb som ofta spelar 1-1 hemma på Old Trafford och rullar in på en sjätteplats i ligan.

Manchester United är kompakta och i returmötet med Celta var laget nästan ogenomträngligt fram till runt minut 80 då det blev lite skakigt. Och hylla den som hyllas bör, hatten av för utskällde Fellaini som gjorde kanske sitt livs bästa match.

Inför kvällens match saknar United viktige mittbacken Eric Bailly som fick ett rött kort i slutet av matchen mot Celta Vigo när det blev lite grinigt. Han är därmed avstängd i finalen. Övriga spelare som missar är tidigare nämnde Ibrahimovic, Marcos Rojo, Luke Shaw, Timothy Fonsu-Mensah och Ashley Young. Ajax saknar backen Nick Viergever som är avstängd.

Matchen börjar 20.45 och det ska bli extremt spännande att se vad vi får för matchbild. Spelbolagen ger favoritskapet till klubben från Manchester, vilket kanske inte är så konstigt. Men det ska bli väldigt kul att se ett taggat Ajax komma ut på plan och springa som de aldrig har gjort förr.

Spela på Europa League-finalen hos ComeOn

 

ComeOn

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.