Manchester United vs Anderlecht

Avgörande match för Zlatan i Europa League

Manchester United möter ikväll Anderlecht i en direkt avgörande kvartsfinal. Första mötet slutade 1-1 i Belgien vilket innebär att det är United som har slagläge. Skulle United avancera till semifinal ser vägen mot Europa League-titeln och därmed spel i Champions League klart överkomlig ut. 

Bör Mourinho fortsätta med succétaktiken?

Den mest intressanta frågan ikväll blir om José Mourinho väljer att fortsätta med Rashford som central anfallare eller om det blir Zlatan som tar den platsen. I segermatchen mot Chelsea fick vi se ett helt annat United där Rashford var fenomenal i Zlatans roll. Vågar Mourinho peta svensken ikväll? Det mest troliga är att han inte gör det. Den officiella förklaringen till varför Zlatan inte spelade senast var att han behövde vila upp sig, men det kan också ha varit ett taktiskt drag från Mourinho. Oavsett vilket föll det väl ut, och laget visade prov på en helt annan rörlighet i anfallsspelet. De fick äntligen ut sin fulla potential, och om man ska vara helt ärlig finns det inget som motiverar Mourinho att ändra i laget.

Av allt att döma kommer Zlatan ändå få starta ikväll och Rashford ta platsen ute på kanten. I övrigt kan Wayne Rooney göra comeback efter en lång skadeperiod, lagkaptenen är i alla fall med i truppen. Juan Mata, Chris Smalling och Phil Jones är fortsatt indisponibla på grund av skador.

Dyster statistik för Anderlecht i England

Anderlecht har aldrig någonsin lyckats vinna i England. På 15 matcher har de 13 förluster och 2 kryss, samtidigt är United obesegrade i 16 raka hemmamatcher på Old Trafford i Europa-sammanhang. Det finns med andra ord inte mycket som tyder på att Anderlecht ska vända det här.

Laget leder för närvarande playoff-serien i Belgien trots att de roterat en del i laget. Det innebär att man kliver in i dagens match relativt utvilade, men det lär inte bli någon medverkan för Isaac Kiese Thelin. Platsen längst fram är vigd åt polacken Teodorczyk, skyttekungen som stänkt dit hela 20 mål i ligan. Utöver honom gäller det att hålla koll på supertalangen Youri Tielemans som gjort stor succé den här säsongen.

Exklusiv Sportbonus

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.