Edin Dzeko och Mohamed Salah i Roma

Pescara möter Roma och Dzeko fortsätter måla

 Ikväll möter Roma Pescara på bortaplan. När lagen möttes i november blev det 3-2 till Roma efter två tidiga mål från Edin Dzeko som gör en fantastisk säsong. Kan Roma rycka från Napoli?

Zeman möter sitt gamla gäng

Tabelljumbon Pescara med den gamle Roma-bekantingen Zdenek Zeman med sin otroligt offensiva filosofi, är i princip redan nedflyttningsklara då de endast skrapat ihop 14 poäng på 32 matcher (2 vinster och 8 oavgjorda). Men han kan inte lastas för Pescaras kräftgång då han kom in i mitten på februari. Zeman tränade Roma under 1997-1999  och 2012-2013.

För Roma är läget helt annorlunda då man vill säkra Champions League-spel till nästa säsong. För närvarande ligger man på en andraplats och 72 poäng medan Napoli är hack i häl på 71 poäng. Efter Napolis oväntade kryss mot Sassuolo på bortaplan under söndagen finns det läge att rycka för Roma. Il Gladiatore, Francesco Totti, missar matchen efter ha gjort illa tån på träning.

Pescara har inte vunnit i ligan på sju matcher. Den senaste ligavinsten kom hemma mot Genoa den 19 februari, vilket också var Zemans första match som tränare efter att Pescara gjort sig av med Massimo Oddo som hade ansvaret när säsongen började. Men oavsett tränare så är det en skral poängskörd som delfinerna från östkusten samlat ihop.

Roma å sin tur har inte förlorat i ligan på fem matcher. Senaste nederlaget i ligan var mot just Napoli på hemmararenan Stadio Olimpico.

Edin Dzeko i högform

Den pånyttfödde Edin Dzeko har gjort 25 mål i årets Serie A. Totalt sett ligger han på 35 stänkare under säsongen. Han har gjort mål i Romas fem senaste ligamatcher där han har skrapat ihop totalt sex mål. Han är i delad skytteligaledning med Torinos Andrea Belotti men bosniern lär vara taggad på att trycka dit några baljor mot jumbon Pescara.

Roma bombar in mål och den senaste gången de inte lyckades sudda ut nollan i målkolumnen var 1 mars i cupen mot Lazio. Totalt sett har man gjort 70 mål vilket är näst mest då Napoli mäktar med 77 mål framåt. Mycket pekar på att det blir målrikt under måndagskvällen.

Bethard