barcelona firar

Kan Barcelona göra ännu en mirakelvändning?

Offensiva Barcelona tar emot försvarsstarka Juventus på Camp Nou. Med sig i ryggen har italienarna 3-0 efter en väl utförd match på hemmaplan i Turin. Argentinaren Paulo Dybala presenterade sig för den breda massan då han gjorde både första och andra målet i den första halvleken. Därefter stängde Giorgio Chiellini butiken när han gjorde 3-0 på hörna i den andra halvleken.

Full fart framåt

Katalanerna behöver göra minst tre mål för att åtminstone tvinga fram en förlängning. Få har väl glömt uppvisningen på Camp Nou för några veckor sen då Barca vände på hemmaplan efter en 4-0-förlust på bortaplan mot PSG. Returen på Camp Nou slutade 6-1 och gav det totala resultatet 6-5 i Barcelonas favör. Spelarna vet att en vändning är möjlig.
Men Juventus är något helt annat än PSG, åtminstone försvarsmässigt. Med resultatet från hemmamötet kan Juve förlita sig på sin starka och sammanspelade defensiv och satsa på kontringar.

Svajig form

Barcelona gör en halvknackig säsong där de blandar och ger. I ligan ligger man för närvarande på 72 poäng med en match mer spelad än Real Madrid som toppar tabellen med 75 poäng. Laget har nyligen förvånande förluster mot Deportivo La Coruna och Malaga. Visserligen kom båda ligaförlusterna när Barca var mitt uppe i Europaspel mot PSG och Juve.

Läget i lagen

Rafinha och Aleix Vidal ser ut att missa för Barcelona. Likaså Marko Pjaca för Juventus.

Det har varit frågetecken kring Javier Mascherano men han ser ut att komma till spel. Likaså ser Juventus Paulo Dybala att vara kry nog att spela efter att han haltat ut från matchen med Pescara i ligan.

Tips

Vi tror att det blir full rulle från start och därmed målrikt. Barca måste framåt och Juventus kan mycket väl kontra in någon boll. Över 3.5 mål ger oddset 2.00Folkeautomaten.