ÖFK

Bilbao måste vinna mot Östersund

I kväll ställs Östersund mot Athletic Bilbao borta, och som ni ser av rubriken är det Bilbao – inte Östersund – som har kniven mot strupen.

Minikris i Bilbao

Athletic Bilbao, normalt sett ett stabilt lag för strax under toppen av La Liga, är i gungning. Laget ligger på 15:e plats i tabellen efter enbart 11 poäng på 10 matcher. Men det är inget emot vad fiaskot i Europa League där man ligger näst sist i gruppen på ynka 2 poäng. Därmed är en seger i princip ett måste om det inte ska bli respass redan i gruppspelet.

Östersunds dilemma – Allsvenskan eller EL?

Östersund har gjort en fantastisk säsong med Europa League-kvalificering och sedermera gruppledning som grädde på moset. Nu ställs man dock inför ett jobbigt val. Ska man gå för fullt i Europa League för att avancera till sextondelsfinal? Eller är det värt att ta en förlust här för att satsa stenhårt på sista matchen i Allsvenskan som kan innebära topp 3 och därmed Europa League-kval på nytt? Svårt val för Graham Potter, minst sagt.

Om jag får gissa kommer man vila åtminstone en eller två spelare. Ken Sema och Saman Ghoddos är väl ingen orimlig gissning. Jag tror att man är så pass realistiska att man inser att Bilbao borta inte är matchen man ska vinna. Oavsett utfall har ÖFK ett mycket bra utgångsläge att avancera. Nyckelmatchen blir i stället Zorya hemma, vinst där och ÖFK är vidare.

Speltips

Bilbao (-1.5)

2.10 @ Interwetten 

Om man väger in att Bilbao måste vinna och att Östersund har en helt avgörande match i Allsvenskan på söndag – plus att ÖFK redan har ett bra utgångsläge även vid förlust här – då är det rimligt att gå på Bilbao i den här matchen. Jag tror att Bilbao kommer gå för fullt, vilket de måste, och då bör klasskillnaden kommer att visa sig. Handicap -1.5 på Bilbao spelas.

Spela på Europa League hos Interwetten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.